Güzel günlere doğru ilerliyor dünyanın umut dolu insanları. Etik bir geleceğin varlığına inananların hayalleri gerçek olacaktı ve olmak için büyük mesafeler kat edildi. Bir gülümseme ile başlayacak ve tüm yüzlere yayılacak. Etik bir dünya para, mal ve mülkün önüne geçecek. Kredi kartlarının limitleri zorlansa da içimizdeki güzel duyguların fazlalığı bizleri zorlamayacak.

 

İnsanın iç dünyasını merak edenler, dış kabuklarından sıyrılacak. İçinin güzelliğini gösteremeyenler ise o yeni boyuta geçemeyecek.

 

Yıllardır bunu tekrarlarken hiçbir zaman umutsuz değildim ve olmadım. Çünkü inanıyorum ki, bu kadar kötülüğün var olduğu bir dünyada eninde sonunda yeni bir evrilme gerçekleşecekti. Bu evrilme etik bir yöne doğrudur.

 

Bir tohum gibi özenle saklanmış o küçük umut artık filizlenecek, kök salacak vicdan toprağında. İnsan olana yakışan ne ise o tekrarlanacak, insanın nasıl olması gerektiği yeniden anlam bulacak zihinlerde. Tatlı ve anlamlı birkaç söz kalpleri kazanacak. İçten ve aldatmayan, iki yüzlü olmayan bir yaşamın kapısı aralanmak üzeredir. Farkında mısınız?

 

Bu satırlarda sizlerle karşılaşmış olmamız bile şans eseri değildir. Bir anlamı vardır mutlaka.

 

Maddi şeylere çok fazla ihtiyacımız yok. Bir güzel davranış, vicdanıyla yıkanmış bir yürek yeter de artar bile.

 

En çok ihtiyacı duyulan şey Etik’tir, Etik düşüncedir, Ahlâki eylemdir.

 

Bunun için çaba göstermeye devam ederken, nihayet doğruyu bulmanın hızlandığı bir dönemde olduğumuzu anlıyoruz.

 

Boş laflar, boş vaatler artık unutulacak. Kimse inanmayacak gerçek dışı olana.

 

Güzel günlere doğru gidiyoruz, buna inanıyorsanız, içinizde oluşan o sıcaklığa, ferahlamaya güveniniz. İnsan sorun oluşturmaktan ve sorun olmaktan uzaklaşacak, sorunu çözmeye yönelecektir. Varlığımızın anlamını yeniden hissetmeye Merhaba!

 

Güzel günlere Merhaba!