Bu gidişle her eve bir pompalı tüfe aksesuarı konacak.
 
Makine Kimya Endüstrisi  Kurumu (MKE) nasıl bir kararsa bu, mermi fiyatlarında yüzde 7.5  oranında indirim yapmış!
 
Ülkede vatandaşın bir bölümü geçim derdinde ve bir çoğu eve ekmek götürme çabası içinde sağa sola savrulurken MKE çok gerekli gördüğü bir kararla günlük yaşamın vazgeçilmezi (?)  mermi fiyatlarında indirime gidiyor. Şaka gibi...
 
Havuz medyası dışındaki bir kaç gazete  ikinci sayfasında cinayet haberlerini yazıyor genellikle. Bakıyoruz çocuk arkadaşını, oğul anasını , sevgili kız arkadaşını pompalı tüfekle öldürmüş.
 
Pompalı tüfek artık her evde bulunması ve duvara asılması gereken bir süs eşyası oldu bu ülkede. Özal ile başlayan  silah satışının serbestliğini ve kullanımını  şimdi de özellikle kısıtlamayanlara bunun günahını, fazlası ile ödetmeli Tanrı.
 
Bir kitap alırken, kitaba erişmek istediğinizde yüzde 18 KDV ödemeniz gerekiyor, ancak MKE'nin kararı gereği kurşuna ulaşmak son derece ucuz ve kolay.
 
Soruyoruz yönetimde olanlara:  ''Ülkede gençlerin, insanların ve de eğitimi noksan bırakılmış toplumun bir bölümünün  kurşuna mı , kitaba mı ihtiyacı var?''
 
Türkiye'de insanların ruh sağlığı şimdiye kadar görülmedik ölçüde bozuk. Bu temelde üç nedenden kaynaklanıyor. 'Özgürlük ve hukukun olmayışı' 'Bireysel eşitsizlik' ve 'İşsizlik'.
 
12 Eylül 2012' de yetmez ama 'Evetçilerin' bir diğer deyişle  'Liboşların' desteklediği anayasa değişikliği tarafsız ve bağımsız yargıyı ortadan kaldırdı.
 
Yargının bir kişiye bağlanması yaşanmaz bir ortam yarattı insanlara. Bu durumda tüm olumsuzluklara ve gerçeklere karşın var olmayan yargı bağımsızlığının TV'lerden varmış gibi bombardıman edilmesi insanlarla alay etmekten başka ne olabilir?
 
Dokuz yaşında bir kız çocuğunun evlendirileceği ile ilgili fetva verenlerin olduğu bir toplumda ruh kalır mı ki sağlığı olsun?
 
Üniversite mezunu gençlerin büyük bir grubuna iş yok demek, iş bulamamak, yandaşların çocuklarına bir değil birkaç iş ayarlamak, işsiz gençlerde akıl mı bırakır ruh mu?
 
Şimdi bu kapkara tabloya ek olarak  MKE'nin demek istediği ise, şu: ''Herkes evinde duvar aksesuarı olarak  bir pompalı tüfek bulundurmalı ve silahı da keyfi nasıl istiyorsa öyle kullanmalı...''