Kim ne derse desin, ilkesizliğe ve bununla beraber gelen seviyesizliğe tahammül göstermem mümkün değildir. İnsanların zamanla nasıl değiştiğini ve doğrudan ayrıldığını üzülerek izlemekteyim. Her zaman için bir yerlere gelince kendisini bir şey sananlardan uzak durmaya çalışırım. Aslında onların bu büyük görüntülerinin ardında duran küçüklüğün kimseye bir faydası yoktur.

Yaşantımı kurgularken etik ilkelerin bana göstermesini ve ahlâki davranışların da örnek olmasını bekliyorum.

Yanlışın peşinden gidenlerin, yalana dönenlerin, hayal haline dönüşenlerin hazin bir sonları vardır.

Çok şükür ki, bu tip insanların benzeri olmadım ve olmayacağım. Filozoflar dünyasının rahmetli olmuş şahsiyetlerinin anlamlı ve doğruluğu çoktan ispatlanmış çizgilerini takip etmeye devam ediyorum. Eğer bir gün doğru düzgün bir yönetici olacaksam, bunun çok önemli bir payda oluşturacağı kanısındayım.

Siyaset ve politikadan uzak kalarak, bilimin yolunda bir yolcu, düşünce kapısında bekleyen biri olmak, kanımca görevlerin en değerlisidir.

Sadece maddi ve mevki çıkarlarının peşinde koşanların bana uzak olduğunu hissediyorum.

Bugüne kadar okuduğum ve içselleştirdiğim bilgilerin beni aydınlatacağına ve bunu çevreme de yayacağıma inanıyorum. Geç de olsa bir gün bunların anlaşılacağının ümidini içimde taşımaktayım.

Herkesin kendisine göre olan telaşlarının arasında kendi telaşımın; kendimi yetiştirmek, özgün ve etik fikirler oluşturmak olduğunu düşünüyorum.

Etik ilkeler bana yol gösterir. Yapmam gerekenlerin belli bir çizgiden ayrılmadan, etik ve ahlâki değerlerden ödün vermeden gerçekleşmesi gerektiğine inanıyorum.

Bu anlamda kim bana destek ve yardımcı olacaksa onlara yönelik sevgi ve saygı hissediyorum.

İnsanları bir araç gibi gören, doğa ve canlıları unutup insanı tüm evrenin merkezi haline getiren yaklaşımları doğru bulmuyorum. Bütün hep birlikte varken bütündür. Bir tanesinin varlığının olmaması bile, insan olmamızın önündeki önemli bir engeldir.

Henüz geç kalmadık! Etik yönetim sistemleri, doğruya dayalı yönetimler bir gün mutlaka gerçekleşecektir. Takdir göreceğine ve önemseneceğine inanarak tekrarlıyorum: Etik ilkeler bana her zaman yol gösterecektir ve bundan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim.