Her türlü sıkıntının zirvede olduğu günümüzde, dünyada ve ülkemizde huzur ve mutluluğu sağlayabilmek için kendimize gelip bunu gerçekleştirmek üzere hızla harekete geçmek zorundayız. Yoksa bunca sıkıntı ve yokluk çeken insanların, doğmamış çocukların veballeri bizim üzerimizde olacaktır.
 
Kendilerini bilenlere, kendilerine gelenlere ve uyananlara sesleniyorum…
 
Hala bir takım kaygı ve endişelerle gerçekleri söylemekten, her şeyi açık açık dile getirmekten neden korkuyor ve kaçınıyorsunuz?
 
Asr suresinde,”Kişilerin kendi özlerinde bulunan Hakk’ı ve bunun için yine kendi özlerinde bulunan Sabrı onlara tavsiye etmeyenlerin kurtuluşa eremeyecekleri” net bir şekilde dile getirilirken siz hala ne diye gerçekleri dile getir miyorsunuz?
 
Kendine gelenlerin, kendini bulan ve uyananların birlik ve beraberlik içinde hareket etme zamanları hala gelmedi mi?
 
Hala küçük olsun; ama yalnızca benim olsun düşüncesinde misiniz?
 
Eğer böyle düşünüyorsanız diğer kendini bilmeyenlerden, diktatör ve yalakalarından ne farkınız kalır?
 
Hala “Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler mi diyorsunuz?”
 
Madem öyle, Allah’ın sizi bu dünyaya halife kılmasının ne anlamı var?
 
Nerede Hazreti Muhammed S.A.V.’in gerçek kardeşleri?
 
Nerede Allah’ın hakiki Salih kulları?
 
Hazreti İnsan Kardeşlerim;
 
Sizleri güzel günlerin çok yakın olduğu bu süreçte, nerede, hangi konumda hangi düşüncede olursak olalım, Hakk’ı, hakikati ve demokrasiyi hiçbir şeyden korkmadan ve çekinmeden ayette geçen “Onlar kınayanların kınamasından korkmazlar” (Maide-54) ifadesine uygun olarak hareket eden öncülerden olmaya davet ediyorum.
 
Tam kendine gelememiş, amma kendine gelmek için gayret eden kişileri de, kesin bilgi sahibi olmadan kimseyi eleştirmemeye, yargılamamaya suçlamamaya, konuları saptırmamaya, olayların üzerini örtmemeye, zorunlu olmadıkça hiç kimseye elleriyle ve dilleriyle zarar vermemeye, makul çerçevede kendilerinden yardım istendiğinde de güçlerinin yettiği kadar dürüstçe yardımcı olmaya davet ediyorum.
 
Ne mutlu kendine gelenlere!
 
Ne mutlu kendine gelenlere yardımcı olanlara!
 
Bugün ülkemizdeki insanların hepsi uykuda sadece bir kişi uyanık olsa, ne kadar süre içinde tüm insanları uyandırabilir?
 
Günümüzün iletişim ve ulaşım imkanlarını dikkate alırsak bunun ne kadar kolay olacağını hemen fark edersiniz.
 
Atatürk bunu yıllarca önce tüm yokluğa ve yoksulluğa rağmen başarmıştı.
 
Bugünlerin yeniden gelebileceğini hatırlatarak çıkış yolunu da Nutku’nda bize göstermiş: ‘’Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.” demiştir.
 
Işık ve sevgiyle kalın!