Belli çıkarlar uğruna birilerinin yaptığı yanlışları devam ettirmesi ve bunun bedelini başkalarına haksızca ödetmesi kabul edilebilir bir şey değildir.

Etik bir yaşamın sınırlarını anlamak yerine halen devam eden karmaşayı savunmak, doğruya yönelmemek ne büyük bir ayıptır. Hiç kimsenin bunu yapmaya hakkı yoktur.

O kadar çok iki yüzlü insan davranışı söz konusu ki, bunun önüne nasıl geçilecek, bilemiyorum. Hakkını savunmak için dik durmak, yalan söylemeden gerçeği konuşmak için mücadele vermek bir bakıma düşündürücüdür.

Çünkü herkesin bunları olağan bulması, doğruyu yapanı desteklemesi lazım değil midir?

Yaptığınız onca iyi niyetli yaklaşım bir gün yerini vefasızlığa bıraktığında, üzülen ve kırılan yine siz oluyorsanız ortada yanlış bir şeyler var demektir.

Artık dalkavukluk yapan, yanlışı destekleyen, iki yüzlü davranışını sürdüren insanları görmek istemiyorum. Onlarsız daha güzel bir dünyanın olacağını düşünerek, onların da kısa bir zamanda ıslah olması gerektiğine inanıyorum. İçtenlik ve özgecilik doğru değildir diyenlere inat, bunun bizlerin üzerinde bırakacağı olumlu etkileri yaşamak ve yaşatmak istiyorum.

Sessizlik bozuluyor. Yanlış yapanlar tedirgin ve umutsuz. Doğrudan yana olanların ise yüzleri ileriye dönük. Gerçekle yüzleşme yaşanıyor. Bundan sonra yalandan, yanıltandan yana olmamak, yeniden etik olanı bulmaya yönelmek için çok çalışmalıyız. Sahte suratların, kendini bile kandıran davranışların sonu gelecektir. Buna inanın ve umut edin!