Bir yolculuktu benimkisi ve halen devam ediyor. Yaşanan zorlukları kendi içinde saklı kaldı ve kalacak.
 
20 yıldan beri etik ile olan birliktelik, yaşananların doğruluğu ve gerçekliği üzerinde kurgulanmış ve öylesine olmayan bir yaşam…
 
Kimilerinin yaptığı yanlışlara rağmen, onlara doğruyu göstermeye devam etmek, bıkmadan, usanmadan olmaması gerekenlerin önüne geçip, “bu doğru değildir” diyebilmek… Bir çoğumuz için mümkün gibi görünmeyen bu yaklaşımın arkasındaki sıkıntıları bilmek, paylaşımların azaldığını görmek, yalnızlığını hissetmek, yukarıya doğru çıkan süreçte, bu yalnızlığın artı bir değer haline dönüşmesini beklemek.
 
Öfke, kavga ve ikilemden yararlanan insanlardan uzak durulması gerektiğini yineliyorum. Doğrunun bulunması ve korunması ve bunun gerekliliği bilinen bir gerçektir.
 
İçtenliğin sorgulandığı bu çağda, aklını ve vicdanını doğru yönlendirmeyenlerin yanlışları yüzünden çekilen sıkıntı ve buhranlar artık sona ermeli, etik ve ahlâki bir dünya özlemi varlığını kaldığı yerden sürdürmelidir.
 
Aktarmak istediklerimin doğru anlaşılmasını istiyorum. Herkesin birbirine tepeden bakmadan, aynı düzlemden seslenerek, gönül kırıcı olmadan, affedilmeyi bekleyecek düzeyde bir davranış sergilemesinin akıl ve yürek birliğine uygun olacağı kanısındayım.
 
Dengelerin bozulmaya başladığı bir çağda, 20 yıldır süren ve sürmeye devam edecek bu yolculuğun başrolündeki etik ve ahlâkın, düşünce ve davranış içindeki yerlerinin bozulmayacağına, aksine daha da olumlu yönde gelişeceğine inancım tamdır.
 
Sevgiyle, saygıyla, içtenlikle…