İktidar güç ise, itibar saygınlıktır. 
İktidar yetki ise, itibar adaletinizdir.
İktidar paranız pulunuz ise, itibar insanlığınızdır.
Erdeminiz, adaletiniz, insanlığınız yoksa itibarınız da yok demektir.
Sözleriyle eylemleri birbirini tutan insanlar ancak erdemli insanlardır.
İtibarla ilgili tarihte sayısız örnekler yer almaktadır. Ve bu örnekler yaşandıktan sonra  tarihin silinmeyen sayfalarında
önemli yerini alır her zaman.
İşte bir örnek.
Bin altı yüz yılında İtalya'da engizisyon mahkemesi kararıyla bir düşür diri diri yakılarak öldürüldü. Mahkeme  sözlerinden vazgeçip özür dilediği takdirde af edileceğini söylemesine karşın o bunu reddetti ve yakılmayı göze aldı.
'Giordano Bruno' isimli bu düşünür sözlerine sahip çıkmanın erdemini göstermişti.
Ülkemizde sözlerine sahip çıkarak topluma örnek olabilen siyasetçilerin sayısı çok az. İktidar uğruna mecliste ettiği yemini sürekli ret eden beyanlarda bulunanlar o kadar çok ki şu sıralar. Bunların da yaptığı iktidar uğruna itibar yitirme değil de nedir?
İtibar kazanılması zor, kaybedilmesi kolay bir şeydir. İlkeli, erdemli ve dürüst insanlar iktidar uğruna itibarını yitirmek istemez asla.
Bir insanı bazen aldatabilirsin, sürekli de aldatabilirsin. Bir toplumu bazen bulunduğun konuma ve elindeki olanaklarına güvenerek aldatabilirsin, ancak bir toplumu asla sürekli aldatamazsın.
Bütün suların eninde sonunda denize kavuştuğu gibi  iktidar - itibar sorunları olanlar da gayet iyi bilir ki, kavuşulacak deniz demokrasidir her zaman.