Türklerin Araplarla olan ilişkileri İslamiyetin de öncesine dayanır. Türk mitolojisinden etkilenmiş oldukları ve bu etkilenmenin İslamiyete yansıdığı da bilinmektedir.

Arapların Türklere karşı ilk ihanetleri Göktürkler dönemine uzanır. Türklerden elde ettikleri bazı gizli bilgileri Çinlilerle paylaşmış ve Türklerin düşmanlarına daha o zaman büyük bir koz vermiştir Araplar.

Sasani-Göktürk savaşında Sasani ordusunun yanında yer alan Araplar Türklere karşı savaşmıştır.

İslamiyet bayrağını taşıyan Selçuklu döneminde  Türklerin başarıları en çok  Arapları huzursuz etmiş ve bu dönemde ihanet planları hız kazanmış, Türkleri ortadan kaldırma çalışmaları ise uzun yıllar süregelmiştir.

Haçlı seferleri sırasında  Arapların Türklere güttüğü kin ve garez batılı yazarların bile gözlerinden kaçmamıştır.

Müslüman Araplar Müslüman Türklere karşı kini her yerde her zaman kullanmış ve uygulamışlardır asırlar boyu.

Osmanlının hasta adam döneminde Vahhabilik ile Arapların düşmanlığı doruk noktasına çıkmıştır. 

Dünyanın en büyük acımasız emperyalisti olan İngilizlerin ajanları zaten var olmayan Arapların aklını kolaylıkla çelmiş ve onları  Osmanlıyı arkadan vuran önemli bir güç haline getirmiştir. Bu örgütlenmede Türk düşmanı '' Lawrence'in'' çok büyük payı vardır.

Arapların ihanetlerinin Çanakkale  Savaşı sırasında da devam ettiğini Turgut Özakman'ın 'Diriliş Kitabından' öğreniyoruz.

Tarihe baktığımızda Arapların yalnız Türklere değil kendi milletlerine, kendi peygamberlerine de ihanet ettiğini, peygamberin mezarını yıkma kararı aldıklarını da biliyoruz.

Yine bir Arap olan Mısır Devlet başkanı Nasır'ın Kıbrıs'da Türk katliamı yapan Eoka'cılara yardım ettiğini yabancı bir devlet adamının kitabından öğrendik ve unutmadık!..

Bir dini, bir ırkı, bir toplumu Arapların Türk düşmanlığından dolayı kötülemek, suçlamak doğru değil elbette. Ancak bir demokrasi ve Türk düşmanı olan krala hayranlığı ve onun ölümünde bayrakların yarıya indirilmesini de içimize sindiremiyoruz asla.

Kuvvet sevgisini, devrik Mısır dini liderine yapılan övgüyü de her Türkün sorgulaması kadar doğal bir durum olamaz.

Arapların bize olan ve asırlar boyu süregelen düşmanlığı nedeniyle Yeni Lawrence'lerin görülebileceği bu dönemde, din ile ilgisi olmayan  aydınlığın önünü kapatan tarikatlara, cemaatlere  bunlar aracığı ile beyini yıkanmaya çalışılan gençlere dikkat etmek ve uyanık olmak zorundayız.

Kaynak:

Boztepe Kaya. Araplar ve İhanet. Bütün Dünya Dergisi,Sayı:7, S: 67-73, 2019.