Bizim ve çocuklarımızın gençlik yıllarında gösterdikleri önderlik ve örneklikle iyi  birey olunmasına katkıları unutulmayan o bilgeleri, öğretmen gibi öğretmenleri, çevredeki dürüst, kişilikli, kaliteli insanları şimdi özlüyor ve arıyor bu toplum.

Türkiye Cumhuriyetini kuran, çok kısa sürede dev adımlar atarak savaştan çıkmış, adeta yok olmuş fakir bir ülkeyi on sene sonra örnek bir ülke yapan o muhteşem lideri, ona inanan, destek veren vatan sever kuşağı toplum özlüyor ve arıyor. 

Dini siyaset için kullanmayan, din cübbesi altında çocuklara saldırmayan, aydın ve vicdanlı gerçek din adamlarını özlüyor ve mumla arıyor bu toplum.

Taşıtlarda bayanlara, yaşlılara, gazilere yer vermek için yarışan, sanal olmayan, elindeki o bomboş oyuncağa değil ülke gerçeklerine yönelen gençleri, sokakta birbirlerini gönül gözüyle selamlayan insanları toplum özlüyor ve arıyor.

Konuşurken, eleştiri yaparken bile nezaketini koruyan, insanlara hakaret etmeyen, yalan söylemeyen, kindar olmayan, hoşgörülü gerçek siyasetçileri özlüyor ve arıyor toplum

Dürüstlüğün, görgünün, asaletin ve insanlığın yaşamın vazgeçilmez özelliği olan o günleri özlüyor ve arıyor bu toplum.

En çok da Mustafa Kemal Atatürk ve onun bıraktığı bir dönem Türkiye'sinin özlemi içinde ülke. Hiç bir şey yokken o, her şey yapmış. Biz ise her şey varken bir şey yapamıyoruz.

Elimizden kayıp giden uygarlığın, sevginin, saygının yeniden kazanılıp bunları yaşamımıza kattığımız bir yıl olsun 2020 yılı.