Play-off yolunda çok önemli maçta Altay 1-0 geriye düşmesine rağmen hücum oyunundaki müthiş mücadelesiyle maçı 2-1 kazandı. Altay’ın en etkili gol silahı 35 yaşındaki Portekizli Marco Paixao, maçın sonlarında 1.Lig kalitesinin üzerinde hazırlanan hücum organizasyonunda çok iyi vurdu ve umutları devam ettirdi.
 
Altay o kadar istekliydi ki maç 1-1 devam ederken 2 şut direkten döndü. Bunlardan biri ilk golün mimarı, Süper Lig tecrübesiyle fark yaratan Turgut Doğan Şahin’e aitti. Hem Paixao hem de Turgut tecrübenin böyle anlarda ne kadar gerekli olduğunu gösterdi.
 
Tüm bu mücadelenin içinde tribünlerdeki boşluklar ise yine can sıkıyor. Doğanlar Stadının atmosfer açısından ne kadar etkili bir itici olduğunu daha önce Göztepe kanıtladı. Pazar günü saat 19.00’da oynanan bir maçta Altay tribünü neden sadece 3 bin kişi civarında kaldı? Ligin bitimine henüz 13 hafta varken, bu şehrin en eski takımı olan Altay taraftarlarınca böyle yalnız bırakılmamalıdır.

1.Lig Alev Alev
Ali Tandoğan ile birlikte arkasına rüzgarı alan Altay, haftaya Ankara deplasmanında Keçiörengücü ile çok kritik bir mücadele verecek. Altay’ın 2 puan farkla hemen altında bulunan Keçiörengücü bugün deplasmanda Erzurumspor ile oynayacak. Erzurum şehrinin hava koşullarını ve Erzurumspor’un şampiyonluk şansını düşünürsek Ankara ekibi bu maçtan puansız dönebilir. Haftaya deplasmanda alınacak olası bir galibiyette Altay 2.lik potasına bile girebilir.
 
1.ligde play-off için kıyasıya bir mücadele var zira ; 7. ve 12. Sıralar arasındaki tüm takımlar Altay’ın 3 puan gerisinde 28 puanla eşit durumdalar. Bugün bir diğer Ege mücadelesi olacak; Akhisarspor ve Menemenspor da 3 puan için mücadele edecek. 3 puan alan taraf puanını 31 yapıp play-off için Altay’a ortak olabilir.
 
İlhan Palut’un eski takımı Hatayspor 6 puan farkla lider durumdayken, geçen sene Süper Ligden düşen Bursaspor 3 puanı silinmesine rağmen ikinci sırada bulunuyor. Maddi durumlarından ötürü 9 puanı silinen Eskişehirspor ise resmen şehriyle birlikte direniyor ve ligde kalmak için bir mücadele veriyor. Bu hafta Süper Lige yükselme konusunda yıllardır bir türlü istediği konuma gelemeyen ya da gelmek istemeyen Altınordu’yu 3-0 yendi. İzmir takımı bu amansız mücadelenin içinde düşme potasına girebilir.
 
Rize’de Meteoroloji Kavramı
Bugün oynanacak Göztepe-Çaykur Rizespor maçı, Rize ekibinin Trabzon Havalimanından gerçekleştireceği uçuş iptal edildiği için ileri bir tarihe ertelendi. 2020 yılında hava durumu tahminleri 15 gün öncesinden bilinirken, bir takımın deplasmana gideceği hafta hava şartlarındaki kötü koşulları hesaba katmadan maça 1 gün kala yola çıkması için “meteoroloji” kavramına yabancı olması gerekir. Bu maç için plan yapan ve farklı şehirlerden gelen yüzlerce kişi İzmir şehrine gelebilirken, profesyonel bir Süper Lig ekibi gelemedi. Gürsel Aksel Stadı öyle bir açıldı ki nedense gelen- giden herkesin bir derdi var.