Dünya olarak zor günler geçirdiğimiz şu zamanlarda devam eden ligimizin; seyircisiz, tatsız tutsuz ortamda oynanan erteleme maçında özlenen Göztepe, rakip Rizespor’a karşı sahadaydı. Fakat ne yazık ki uzun zamandır hasret kalınan o coşku ve atmosfer yapbozun diğer bir parçası taraftar olmayınca yine sağlanamadı. Sarı Kırmızılı ekip oyun olarak beklenen mücadeleyi ortaya koysa da buna eşlik edecek taraftarı yoktu.

Bu şartlar altında malum salgın günbegün artarken ligi devam ettirme çabası muhtemelen bu hafta sona erecek ve uluslararası ertelenen tüm spor organizasyonları gibi Türkiye Futbol Ligleri de ertelenecektir. Zaten seyircinin olmadığı maçların kulüplere ne maddi olarak ne de oyun olarak hiçbir pozitif katkısı yok. Taraftarlar için de TV’den izlerken seyir zevki yok. Bu hafta ligde oynanan maçların hiçbirinde toplam 3 golden fazlası atılamadı. En farklı kazanan 2-0 ile kazandı.

Doğru Hücum ve İstek

Kadro olarak sağ bekte Murat Paluli, forvet arkasında geçen senenin son maç penaltı kahramanı Deniz Kadah ve Kasımpaşa maçında stoperde hiç güven vermeyen Borges ile sahaya çıkan İlhan Hoca, açıkcası ilk bakışta kağıt üzerinde bir tedirginlik yarattı. Muhtemelen bu maçta alınacak bir mağlubiyet maç sonunda genç teknik adamı çok yoğun eleştirilere maruz bırakacaktı. Fakat oyun herkesi yanılttı ve aksine güzel hücum organizasyonları izletti.

Orta sahada buram buram kalite kokan Soner ile birlikte taraftarın çok sevdiği oyunculardan Andre Castro da kendine yakışan performansı ortaya koyunca, Göztepe orta sahası hem geri yönlü hem ileri yönlü takımı çok rahatlattı. Serdar’ın yokluğunda kanatlarda durgunluk yaşayan İzmir ekibinin imdadına ani ve beklenmedik çıkışlarıyla estetik goller sunan sol bek Berkan Emir yetişti. İlk yarıdaki istekli oyunundan sonra 2. yarıda deyim yerindeyse kendi başına olgunlaştırdığı atakta uzaktan bulduğu gol ile kilidi çözen isim olmayı başardı.

Merkezden gelecek atakları başarılı orta saha oyunuyla çözen Göztepe, rakip Çaykur Rizespor’un kanatlardan yapacağı atakları da Gassama’nın yokluğunda şans bulan Murat ve Berkan ile kesmeyi başarınca kalesinde çok büyük tehlikeler yaşamadı. Aksine hem Murat Paluli hem de Berkan Emir hücuma müthiş katkı yaptılar.

Forvet Tercihi

Göztepe’nin oyun sisteminde kanat ve orta saha oyuncularının skor üretmedeki rolünün önemini artık hepimiz biliyoruz. Fakat bu bir tercih mi yoksa mecburiyetten doğan bir yönelim mi bunu iyi anlamak gerekiyor. Forvet hattına baktığımızda Cameron Jerome ve Kamil Wilczek tercihlerinden birini görüyoruz. Uzun zamandır forma şansı bulamayan ve gerçek mevkisi santrofor olmayan Deniz Kadah alternatif dahi değil. Cameron Jerome’un takım oyununa katkısı var, ileriye atılan toplarda gerek top indirme gerek top saklama gerekse 3. bölge dediğimiz ceza sahası önünde top dağıtma gibi görevleri yapıyor. Fakat skor üretmede çok kısır bir golcü. Dünkü maçta Jerome yerine Kamil Wilczek ilk 11’de olsaydı muhtemelen Polonyalı golcü ilk golünü atardı. Ceza sahasında gerek yerden gerek havadan o kadar net pozisyonlar ve paslar oldu ki tam Wilczek tipinde bir santraforun maçıydı. Polonyalı forvet Göztepe’nin en çok ihtiyacı olan oyuncu konumunda ve daha sık oynayarak uyum ve özgüven kazanmalı.

Türk milletimiz için çok değerli olan 18 Mart’daki bu yazımı , Çanakkale zaferi ve aziz şehitlerimizi saygıyla anarak noktalamak isterim. Yüce kahramanlarımıza minnettarız.