Pandemi bittikten sonra Dünya yepyeni bir ekonomik düzene geçecek. Bunu öngörmek için kahin olmaya gerek yok. Bu yeni iktisadi düzende; Barter,Krıling ve Takas ve benzerler önemli olacak. Yani para özelliğini büyük ölçüde kaybedecek, şişirilmiş hisse senedi ve tahvil borsaları yerini tarım ve emtia borsalarına bırakacak. Neticesinde tabii gıdalar ve yerel tohumlar insanların mutant haline gelmesini önleyecek.

Bu yeni dünyada yerimizi almamız için üretici olmamız özellikle de temiz gıda üreticisi olmamız önem kazanıyor. Şu anda çoğumuz boştayız, yepyeni şeyleri düşünüp düşüncelerimizi de kooperatif kuruluşları şeklinde şekillendirip hayata geçirebiliriz.

İnanıyorum ki Covid-19 ile birlikte birçok meslek ve iş kolu da olmayacak, belki birçok devlet de olmayacağı gibi. Mevcut liderlerin büyük bölümü de tavsiye edilmiş olacak. Belki de şu anki dikey iş plazaları boş kalacağı için dikey üretim tarlalarına dönüşecek. Yepyeni üretim köyleri kurulacak veya dönüştürülecek. Yenilenebilir enerji ve internet müthiş bir ivme kazanacak.

Kısacası pandemiden sonra hiçbir şey şu anki mevcut şekliyle olmayacak. Boş vaatler ve hayaller ile suni gündemler yerle bir olacak.

Tek bir şey önemli olacak: Bilgiye dayalı, yerel ve temiz Üretim. Üretim. Üretim.

Sağlık ve sevgiyle kalın!