Yalnızca virüs yaygınlığının getirdiği yasaklar yüzünden değil, toplumsal ve ekonomik sorunlar, olumsuzluklar ve bunların ne zaman düzeleceğinin bilinmemesi insanları düşük yoğunlukta da olsa depresyonla karşıkarşıya bıraktı.
Düşünenler, sorgulayanlar tüm bu olanları izlemekten, duymaktan ve okumaktan kaygı duyduğu için üzerlerindeki ağırlık nedeniyle yoruldular. Doğrusunu belirtmek gerekirse şu sıralar her yönüyle çok daraltıcı ortamlar söz konusu.
Maske kullanımına gelince, bu etkin yaz sıcaklarında maskeyle sınav sürüyor. Kimi umursamıyor, kimi kan ter içinde de kalsa ne maskeden ne de ortalıkta bir şekilde dolaşmaktan vazgeçmiyor. 
Sonuçta insanlar yorgun, bezgin, keyifsiz ve son derece gergin. Sokaklar ise, alabildiğine kalabalık.
Özellikle sağlık çalışanları bu pandemiden çok etkilendiler. Ciddi bir risk altında hizmet veren sağlıkçılarda sıkıntı, uykusuzluk, anksiyete hiç de düşük olmayan bir oranda. Sağlıkçılar arasındaki ölümleri, virüs verileri gibi bir şekilde saklanamadığı ve basına yansıdığı için öğrenebiliyoruz.
Yaşanan şu günlerde hekimlerin bir bölümü ve personel yetersiz yoğun çalışma koşulları yanı sıra ekonomik koşullarla da mücadele etmek zorunda bırakıldı. 
İstanbul gibi büyük şehirlerde yeni açılan hastanelere diğer hastanelerden personel kaydırıldığından var olan eleman sıkıntısı bu kez oralarda daha da artmış durumda.
Salgın döneminde zorluklar içinde çalışmak zorunda kalan personelin döner sermaye problemleri nedeniyle yaşamları daha da zor duruma getirildi.
Aile sağlığı merkezlerinin %99'unda pandemi döneminde sağlık çalışanlarına herhangi bir  ek ödeme yapılmadığı Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyinin verileriyle ortaya çıktı.
Tüm bu olumsuzluklar yetmiyormuş gibi gazete haberine göre, üniversite hastanelerinden birinde çalışan ve aralarında corona testi pozitif olanlar da dahil ''Hastane ekipmanlarını neden uygun şekilde kullanmadınız?'' gerekçesiyle soruşturma açıldığını da şaşkınlıkla öğreniyoruz. Soruşturma o hastane yönetimi adına bir skandala imza atmak demek olmuyor da ne oluyor acaba?
Zor görevleri yanısıra, fiziksel şiddetle ve ekonomik sorunlarla mücadele veren sağlık çalışanlarımızı tüketmeyelim.