2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri gündemden düşmüyor. Muharrem İnce'nin Memleket Hareketi çıkışıyla son zamanlarda konu daha çok tartışılır oldu. Siyasi gündem CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına kilitlenmiş durumda. Cumhuriyet Gazetesi'nden İpek Özbey'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı röportaj sonrası konu daha da konuşulur oldu. Kılıçdaroğlu'nun "Abdullah Gül'den neden korkuyorlar?" açıklaması büyük tartışma yarattı. Bu röportajın içinden sadece bir bölümdü. Kılıçdaroğlu adayımız Gül demedi. Ama yorumlar çok farklı oldu. Kılıçdaroğlu'nun son seçimlerdeki oyun kuruculuğu ve siyaset okuması tartışmasız büyük başarı. İdeoloji kavramını bir tarafa bırakıp HDP'li ve İYİ Partili seçmeni CHP'li bir isme kitlesel olarak oy verdirebilmek Türk Siyasi tarihinde bir ilk. Bu halkaya DEVA ve Gelecek Partisi ile eski AK Partilileri de eklemek mümkün görünüyor. 

KILIÇDAROĞLU'NUN KADIN CUMHURBAŞKANI İSTEĞİ!
Ülke olarak kadın başbakanımız oldu. Tansu Çiller ekonominin en zor döneminde ortaya çıktı, yıldızı parladı. Demirel'in Cumhurbaşkanı olmasıyla Türkiye'nin ilk kadın başbakanı oldu. Kadın Cumhurbaşkanı konusu zaman zaman konuşuldu, tartışıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2012 yılında Bursa'da yaptığı bir konuşmada kadın Cumhurbaşkanlığını gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu "Türkiye'nin çağdaş imajına bilgili, yetişmiş, Türkiye'yi çok iyi temsil eden bir kadın Cumhurbaşkanına da herhalde ihtiyacımız var" dedi. Kılıçdaroğlu o tarihte kimi tarif etti bilmiyorum ama, CHP'nin adayı 2014'te Ekmeleddin İhsanoğlu oldu. 
 
2023'TE CUMHURBAŞKANI ADAYIM BÖKE!
Kılıçdaroğlu'nun tarifine uygun isim 2014'te CHP'ye geldi ve Parti Meclisi Üyesi oldu. 2015'te ise CHP İzmir Milletvekili seçildi. O isim Selin Sayek Böke'ydi. Ülkenin en önemli sorunu olan ekonominin hocasıydı. Genç, dinamik ve çalışkandı. İşini çok iyi biliyordu. Ekşi Sözlük'teki bir yoruma göre; "10 kaplan gücünde ekonomist"... ODTÜ İktisat Bölümü'nü birincilikle bitirmişti. Amerika'da Duke Üniversitesi'nde doktorasını yaptı. Dünya Bankası'nda proje danışmanlığı, IMF'de ekonomistlik görevlerinde bulundu.  Dünya Ekonomi Enstitüsü Mükemmel Ödülü'nü aldı. Bilkent Üniversitesi'nde İktisat bölüm başkanlığı yaptı. Hepsinden önemlisi anne ve iyi bir eş. Gülüşüyle, duruşuyla Atatürk Türkiyesi'nin Cumhuriyet kadını... Kılıçdaroğlu'nun 2012'de Bursa'da yaptığı tarife tam uyuyor. Böke'ye  toplumun her kesiminden seçmen rahatlıkla oy verebilir. 

Devletin yıllardır babalığını gördük yaşadık. Artık devletin analığını görme zamanı gelmedi mi? Benim Cumhurbaşkanı adayım Selin Sayek Böke! Sizin adayınız kim?