Geçen haftaki oyuna göre sahada daha iyi gözüken Göztepe, Gaziantep karşısında geri düştüğü maçı çevirdi ama son dakikalarda, geçen sene savunmanın sigortası olan ve golleriyle de transfer döneminde adı çok geçen Alpaslan’ın yaptırdığı penaltı ile rakibine adeta 1 puan hediye etti. Geçen hafta da penaltı ile 1 puana razı olan Göztepe’de kaçan 4 puan üzse de takım umut veriyor.

Yaptığı müdahale Alpaslan’a yakışmasa da yükselen form grafiğinde böyle hataların görmezden gelinmesi gereklidir. Göztepe’nin futbolcu kaybedecek lüksü yokken her hata yapanın hemen üstünü çizmek isteyen bir Göztepeli grubu oluşmaya başladı. Yeni taraftarlara asla karşı değilim büyümek dah da markalaşmak böyle olur ama Göztepe yüzlerce km ötedeki maçlarını televizyondan izleyip sadece 1 gün gazetelerde “Şampiyon” başlığı için tutulacak bir takım değildir. Bu taraftarlara önce armanın kültürünü ve aidiyet tutkusunu iyi araştırarak Göztepeli olmalarını öneririm. Zira “gençliğimin katilisin Göztepe” diye bestesi olan bir kulübün bireysel bir hata yüzünden futbolcusunu kızağa çekmesini bekleyemezler.

Paixao Kaldığı Yerden

Geçtiğimiz sezon sonunda bulunduğu nokta ile ne stadı biten ne de play-off’lara kalmayı başaramayan Altay, bu sezona da durgun başlamıştı. İlk 2 haftada 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı fakat beklenen patlama ligin yine son sırasına demir atan Eskişehirspor’a karşı geldi. 2 sezondur 1. Ligin gol kralı tahtında bulunan golcü Paixao, bir maçta ilk defa 4 gol birden atarak taraftarının yüzünü güldürdü ve tahttan bu sene de inme niyeti olmadığını gösterdi. 

Altay tam 6 gol attı ama aslında 2 tane de çok ince ofsayttan iptal edilen golleri skor üretmek olarak sayarsak bir maçta 8 gol atabilecek bir takım olduğunu kanıtladı. Uzun lig maratonunda genelde istikrar problemi yaşanıyor ve belli dönemlerde alınan seri galibiyetlerin devamı gelmediği için Altay bir türlü yükselme ya da play-off potasına giremiyor. Bu sezon yapılan başarılı transferlerden de verim alınarak bu haftaki hücum oyununu genele yayabilirse, Altay direk yükselme potası mücadelesi verebilir.