Mustafa Denizli… Türk Futbolu’nun efsane ismi. Metin Oktay ve Mustafa Denizli, İzmir futbolunu Türkiye ve dünyaya tanıtan iki önemli isim. Çeşme-Alaçatı başlayan bir hayatın, dünyaya spor adına yapılmış yolculukların kahramanı. Altay’ın alt yapısından yetişip kupalar kaldıran Büyük Kaptan, Büyük Mustafa… 18 yıl aradan sonra Altay, Süper Lig hasretine son verdi. Takımın başına kulübün sembol ismi Mustafa Denizli getirildi. Denizli göreve geldiğinden beri tüm resmi maçları kazandı. Öyle ki, Altay bir alt ligden geldiği Süper Lig’de ikinci haftanın sonunda lider oldu. 6 puan ve ligin en çok gol atan takımı olarak Süper Lig’in ilk sırasında. Umarım bu başarı sezon sonuna kadar sürer. Üç büyük takım Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta hocalık yapıp ve hepsinde şampiyonluk yaşayan tek teknik direktör Mustafa Denizli. Galatasaray ile Avrupa’da yakaladığı başarılar hala hafızamızda. Futbolculuğu ne kadar başarılı ve unutulmaz olsa da, biz Mustafa Denizli’yi teknik adam olarak daha yakından tanıdık, takip ettik. Yıllarca Türk Milli Takıma verdiği hizmetlerin Denizli’nin gurur hanesine ayrı yazılması gerekiyor. Teknik adam olarak Türk futbol anlayışını Almanya, Azerbaycan ve İran gibi ülkelere taşıyarak büyük işlere imza attı.
 
18 yıl aradan sonra Altay nasıl Süper Lig’e çıktı? Bu sorunun sihirli cevabı Mustafa Denizli. Tecrübe, birikim ve futbol bilgisi beyefendi kişilik ile birleşince başarı kendiliğinden geliyor. Liyakat, günümüz Türkiye’sinin en büyük açmazı. İşi ehline verince kafanız rahat oluyor. Bu konuda Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu’nu kutlamak gerekiyor. Denizli’yi son anda göreve davet etmesi Altay ve İzmir’i Süper Lig’e taşıdı. İkinci haftanın sonunda da birincilik kürsüsüne…
 
İZMİR’DEN ŞAMPİYON ÇIKAR MI?
Pınar Karşıyaka basketbolda Türkiye şampiyonu oldu. Futbolda İzmir’den bir şampiyon neden çıkmasın? 1950 yılında Göztepe İzmir takımı olarak futbolda Türkiye şampiyonu olmuş. İkinci bir İzmir takımı olarak Altay neden Süper Lig şampiyonu olmasın… Bu içimizden geçen istek ve dilek. Altay’ın 2 kez kazandığı Türkiye Kupası’nı unutmamak gerek. Mustafa Denizli’nin attığı golle kazanılan bir kupa. Denizli, yıllar sonra Altay’da yeni bir takım kurdu. Çok iyi seçilmiş yerli-yabancı genç yetenekler var. Bu gençler önümüzdeki günlerde adından çok söz ettirecek gibi gözüküyor. Denizli’nin tecrübesi en azından bu sezon Altay’a, 3’üncü bir Türkiye Kupası kazandıracak kadar var. Hatta fazlası var. Denizli ve takım çok iyi. 2 maçta, 2 galibiyet 6 puan ve atılan 7 gol büyük umut veriyor. Mustafa Denizli çalıştırdığı tüm takımlarda bu ivmeyi hep yakaladı. Altay ve Göztepe adına iyi ve başarılı bir sezon olsun. İzmir olarak sevinç ve gururlarına ortak olalım.
 
Son cümle: “Büyüklük tecrübe, bilgi, birikim ve karakterle oluyor. Büyük Altay ve Büyük Mustafa’da bu özellikler var. Yolunuz açık, her vurduğunuz gol olsun…”