Sevgili Okurlar, çok önemli bir tarih 25 Ekim'de Akrep burcunda 2°derecede gerçekleşecek bir Güneş tutulması yaşayacağız. Bu tutulmanın etkileri 6 ay ile 12 ay sürer. Akrep burcunda transit hareketini sürdüren Venüs'de bu tutulmada başrol oynar dolayısıyla biz bu tutulmaya Venüsyen bir tutulma deriz. Akrep, Plüton ve Mars'ın yönetiminde bir burç. Plüton dönüşümü hatt radikal dönüşümü temsil eder. Zaman zaman sancılı ve zor süreçlerdir. Şöyle de bir gerçek var değişmeyen tek şey değimin kendisidir. Genel olarak bu tutulma finansal konular başta olmak üzere ortaklaşa yapılan işler, miras, kredi, borç ve alacak, krizler, gizli işler, gizli aşklar, şüpheler le ilgili konular ön plana çıkabilir. Dikkat ederek, önlem alarak hareket etmek yararımıza olur. Tüm burçların Akrep Güneş tutulması ile aldığı etkilere göz atalım. 

Yükselen KOÇ. Güneş tutulması 8. Evinizde gerçekleşiyor, 8. Ev ölüm ve sonrasını, miras, ortaklaşa paralar, sigorta primlerini temsil eder gündemimiz daha çok bu konular üzerine olabilir. Banka ve kredi işlemleri yatırımlar söz konusu siz yine de limitlerinizi aşmayın. Özellikle gizli kapaklı olaylardan kaçının sonrasında ortaya çıkma ihtimalini göz önünde bulundurun. Bu tutulma Venüsyen olduğundan maceracı Yükselen Koçlara cazip gelicek ama sonrasında üzülen olmayın. Kardeşler ve akrabalarla parasal nedenlerden dolayı ters düşebilirsiniz, anlaşma yollarını bulmalısınız.  

Yükselen BOĞA.  Güneş tutulması 7. Evinizde gerçekleşiyor. Ortaklaşa işleriniz, evlilik, ilişkilerinizle ilgili temalar söz konusu, Venüs'te Akrep'te ilerlediği için aşkı çok tutkulu yaşayabilir ve partnerinizi kıskançlıklarınızla üzebilirsiniz. Bazı Boğalar evliliklerinde sorun yaşayıp boşanma kararı alabilirler hatta mal paylaşımında büyük sorunlar olası görünüyor. Son derece sakin olmalısınız öfkeyle kalkıp zararla oturmayın. 

Yükselen İKİZLER.  Güneş tutulması 6 . Evinizde gerçekleşiyor, sağlık, iş yaşamınız ve koşullarınız, ev hayvanlarıyla ilgili konular Venüsyen bir tutulma olduğu için belki de bir patican sahiplenirsiniz bu harika olur. Ya da iş ortaklığına karar verebilirsiniz. Burada iş yaşamında oluşacak sorunlara dikkatinizi çekmek istiyorum daha önlemci olmalısınız. 6. Ev sağlık konularınıda kapsar sağlığınızı korumalı ve ve günlük egzersizlerinizi bırakmamalısınız. Ani hareketlerden,  sakarlıklardan, yaralanma riskiniz olabilir. Mars retrosundan olumsuz etkiler alıyorsunuz. 

Yükselen YENGEÇ.  Güneş tutulması sizlerin 5. Evinde gerçekleşiyor 5. Ev temaları aşk, çocuklar, spekülasyon, hobiler, sahne sanatlarıdır. Aşkta yeni başlangıçlar ya da uzaklarda yaşayan biriyle tanışmak ve ilgi duymak gündeminizde. Bebek isteyen çiftlerin hayalleri gerçek olabilir. Bazı ebeveynler evlatlarının evlilik kararlarıyla mutlu olacaklar. 

Yükselen ASLAN. Güneş tutulması sizin 4. Evinizde gerçekleşiyor 4. Ev yuva, atalar, anne, baba, topraklar ve mülk hatta miras konularını içerir. Yer değişimi, ev değişimi olasılıklar dahilinde, mirasla ilgili gelişmeler olabilir fakat Mars ve Neptün arasındaki sert açı finansal konularla ilgili zorluklar, engeller çıkarabilir son derece dikkat etmelisiniz. 

Yükselen BAŞAK.  Güneş tutulması sizin 3. Evinizde gerçekleşiyor. Kardeşler, kuzenler, kısa yollar, iletişim ve sözleşmeleri temsil eder. Bir iş anlaşması için imza atabilirsiniz, güzel keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz hem de sevdiğiniz bir kişiyle. Gezegenlerin sert açılarını çok yoğun hissedeceğiniz bir dönem dolayısıyla söylemlerinize dikkat etmelisiniz. Sizlerden gizlenen sırlar açığa çıkabilir. 

Yükselen TERAZİ.  Güneş tutulması sizin 2. Evinizde gerçekleşiyor. 2. Eviniz finansal, sahip olunan değerlerlerdir. Bu tutulmada önemli bir yatırım yapabilirsiniz ya da sahip olmak istediğiniz bir mülkü alabilirsiniz. Size tavsiyem tüm bunları büyük borçlara girmeden yapın sonrasında ödeme güçlüğü çekebilirsiniz. Mars ve Neptün'ün kare açısı oldukça zorlayıcı içsel sorgularınız artacak sizi üzen ve yoran insanları yaşamınızdan uzaklaştıracaksınız. 

Yükselen AKREP. Güneş tutulması sizin 1. Evinizde yani bu tutulmanın ev sahibisiniz dolayısıyla en çok sizi etki alanına alacak. Akrepler neredeyse hayatınızın her alanında radikal değişimler yaşanacak. Yer değişimi, işle ilgili yeni kararlar, yeni bir ilişki tarzında olacak. Zümrüdü Anka gibi küllerinden yeniden doğacaksınız çok heyecan verici. Anlamını yitirmiş bir çok konuyu, kişileri arkanızda bırakmanın hafifliğini yaşıyor olacaksınız. Sadece finansal açıdan harcamalarınızı abartmayın. 

Yükselen YAY. Güneş tutulması 12. Evinizde gerçekleşiyor. 12. Ev gizli saklı olayları, kendimize sakladığımız sırları, spiritüelliği, bilinçaltını sembolize eder. Bu tutulma size yeni bir aşk, yeni bir ilişki getirecek gibi ancak biten bir ilişkide canlanabilir buda olasılıklar arasında. Aile içinde bir takım tartışmalar, restleşmeler olabilir orta yolu bulmanız en doğrusu. Borç ve alacak ilişkilerinde dikkatli olun. 

Yükselen OĞLAK. Güneş tutulması 11. Evinizde gerçekleşiyor. 11. Ev arkadaşlar, sosyal çevre, dernekler, hayallerimiz bu evin başlıca konularıdır. Bu dönem bir umudunuz gerçek olabilir, arkadaşlarınla bir projede yer alabilirsin. Kazalara açık bir süreç dikkati elden bırakma. Çok popüler olacağın ve güzel bir aşk yaşayacağın günlerdesin sosyal çevren tarafından desteklenmek hoşuna gidecek. 

Yükselen KOVA. Güneş tutulması 10. Evinizde gerçekleşiyor. 10. Ev şan, şöhret, kariyer, statü, başarı, prestij evidir. Bu konularla ilgili bir dönem başlıyor. Yeni işe başlamak için girişimde bulunabilirsiniz ve öne çıkmak dikkatleri üzerine çekmekten keyif de alabilirsiniz ama finansal durumunuzla ilgili bir kriz kaçınılmaz görünüyor. Yinede kontrollü gidin itibarınızla ilgili bir sorun yaşamayın aksi takdirde üzülen siz olursunuz. Neptün ve Mars'ın kare açısından olumsuz enerjiler alıyorsunuz. Aşk yaşamınızı gözlerden uzak tutun skandallar siz zeki kovalara göre değil. Eski sevgilinizi çok özlüyorsunuz. Barışma ihtimali var. 

Yükselen BALIK. Güneş tutulması 9. Evinizde gerçekleşiyor. 9. Ev uzak yollar, inançlarımız, akademik eğitim, adalet hukuk, yurtdışı, uluslararası işleri temsil eder. Genç bir Balıksanız yüksek lisansa başlayabilirsiniz. Mahkeme ve yargıda hukuksal  bir sürecinin olabilir. Venüsyen bir Güneş tutulması olduğu için uzaklarda birine aşık olup yollar yapabilirsiniz. Bu tutulma seyahat isteğinizi arttıracak yeni yerler, yeni insanlar tanımaktan mutlu olacaksınız. Çok daha spiritüel ve meditatif bir ruh haliniz olabilir. 

Işılıtınızla kalın sevgiler. Astrolog Berrin Ceyla KARACA...