EGE MECLİSİ - Koronavirüs salgını sebebiyle, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, bu yıl ülke genelinde evlerden kutlandı. İzmir ve tüm Türkiye, saat 21:00'ı gösterdiğinde balkon ve pencerelerinden işçileri 1 dakika boyunca alkışladı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, korona virüs salgını nedeni ile ilan edilen 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasına denk gelmesi sebebiyle, İzmir’de balkonlara çıkan vatandaşlar, işçi ve emekçilere alkışlarla destek oldu.
 
İşçi ve emekçiler tarafından dünya çapında birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kabul edilerek çeşitli kutlamaların yapıldığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, korona virüs salgını tedbirleri kapsamında İzmir’in de aralarında bulunduğu 31 ilde ilan edilen 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasına denk geldi. Sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı vatandaşlara çağrıda bulunan işçi sendikaları, '1 Mayıs akşamı balkonlardayız' açıklamasında bulundu. Bunun üzerine saatler 21.00'i gösterdiğinde İzmir’in Bornova ilçesinde ikamet eden birçok vatandaş balkonlara çıkarak, alkışlar eşliğinde 'Yaşasın 1 Mayıs' sloganları atarak, işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı. (İHA)