İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ödemiş ilçe örgütüyle buluştu. Seçimin kaderini kırsalın belirleyeceğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Merkezdeki nüfusun da en az 3’te 1’i kırsalla bağlı. Gelin, kardeş, akraba nerede yaşıyor? Metropolde. Kırsalın ayağa kalkıp çalışması, seçimin sonucunu çok büyük oranda belirleyecek” diye konuştu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin adaylarını belirlediği 4 ilçe turunun son durağında Ödemiş’e giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önemli mesajlar verdi. Belediye Başkan Adayı Cumhur Şener ve İlçe Başkanı Mehmet Kiremitçi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşma öncesinde Ödemiş’in AKP Belediye Başkan Adayı Münir Bezmez de, Başkan Kocaoğlu’nu karşılayarak başarılar diledi. Başkan  Aziz Kocaoğlu, ilçe örgütüyle gerçekleştirdiği buluşmada, “Ödemiş’in tüm mahalle ve köylerini gezerek çalışma yapacağız. Köylerde beni gezdirecek rehbere bile gerek yok. Ben kendim ekibimle çalışacağım. Ödemiş’te neler yaptık ve neler yapacağız bunları başkan adayımızla anlatacağız. Maddi manevi yanınızda  olacağım. Seçimde bir oy bir oydur. İzmir’in en çok tanıdığı insan olarak bana bu görev düşüyor” şeklinde konuştu.

3 önemli nokta

Diğer adaylar  belli oldukça turlara devam edeceğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Aday olup olmamam bugünün konusu değil. Bugün konu Ödemiş. Üç defa atanmış  üç defa seçilmiş bir belediye başkanıyım. 150 yıllık İzmir Belediyecilik tarihinde en uzun süre görev yapan başkan unvanını aldım. Bizim için birinci öncelik İzmir ve İzmirli hemşehrilerimizindir. Onlara layık olmak, onlar için uğraşmak, en doğrusunu yapmak en iyisini, en güzelini yapmaktır. İkincisi Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Amacım partim için en iyisini, en doğrusunu yapmak, partiyi başarılı kılmaktır. Üçüncüsü, ben bu kentte yaşayacağım. Bu kentte 15 senedir göğsümü gere gere saat kaç olursa olsun her yere girdiysem, bıraktıktan sonra da alnım açık her yere girmem gerekir” şeklinde konuştu.

Başkan Kocaoğlu, Ödemişlilerin her çağrısına uyacağını, ne zaman ihtiyaç duyulursa ilçeye gideceğini belirterek, "Bu görevi saniyesini boş geçirmeden yapacağım. Bunu da sizlerin huzurunda taahhüt ediyorum” dedi.

 

Bu fotoğraf tarihe geçecek

Sosyal medya organlarında olmayan olayların olmuş, söylenmeyen sözlerin söylenmiş gibi gösterildiğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Geçen gün bunun bir tanesini yakaladık” diyerek şöyle devam etti:

“10 tane adam 150-200 hesap açıyor oradan bastırıyor. Sosyal medyadan yaptıkları 1 haftalık çalışmayla geçtiğimiz Cumartesi günü 'Aziz Kocaoğlu’nu istemiyoruz'  sloganı altında belediyenin önünde toplandılar. 10-12 kişi vardı, bunların 3’ü protestocu diğerleri gazeteci ve sivil polisti. Bu tarihe geçecek bir fotoğraftır. Meydanlara bakıldığı zaman halkın kimi değerlendirildiği görülür."

Adama adama markaj

Vatandaşların okudukları haberleri ve yazıları iyi değerlendirmeleri gerektiğini Yılmaz Özdil örneğiyle açıklayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bir gazete, değerli bir gazeteci arkadaşımız olan Yılmaz Özdil’i eleştiriyor. Bugün en çok okunan, yazdığı kitapla Mustafa Kemal Atatürk’ü en iyi anlatan bir yazar kendisi. Çocuklar için bile yazdığı Atatürk kitapları var. Ben torunlarıma çocuklara yazdığı Atatürk kitabını aldım. Manipülasyon yapmayan, vatanını milletini seven bir adam. Yazdığı kitabın gelirinin bir bölümünü de belli kurumlara bağışlayan Özdil’i tefe koyuyorlar. Bu ayıptır. İnsan, insan, insan… Köylümüz, komşumuz, esnafımızın elini tutup konuşacağız. Adam adama çalışma hepsinin üstünde. Sosyal medya, gazete önemlidir ama her zaman sağlıklı değildir” dedi.

 

Ödemiş’e CHP bayrağını dikeceğiz

Ödemiş’te 74 köyü, mahalleleri, iş yerlerini tek tek gezeceğini ve  seçimi alacaklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Gerekirse 3-4 gün gelir burada kalırız, seri bir çalışma yaparız. Biz Ödemiş seçimini alacağız. Başka yolu yok, mazereti yok. Örgüt, gençler ayakta. Başkan adayımız pırıl pırıl bir kardeşimiz. Ödemiş’i hem tarihi değerleri, hem üretime dayalı sektörlerle ekonomik açıdan kalkındıracağına inanıyorum. Harç olacağız, küskünleri barıştıracağız. 2019 yılında, 'bu şu partidendi' demeyeceğiz. Herkese gideceğiz, derdimizi anlatacağız. Böyle bir çalışma yaparak başaracağız” diye konuştu. 

 

Seçimi kırsal belirleyecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kırsaldaki seçmenin sonucu belirlemede önemli rol oynadığına dikkat çekerek "Seçimin kaderini kırsal belirleyecektir. Merkezdeki nüfusun da en az 3’te 1’i kırsalla bağlı. Gelin, kardeş, akraba nerede yaşıyor? Metropolde. Kırsalın ayağa kalkıp çalışması, seçimin sonucunu çok büyük oranda belirleyecek. Biz hem Ödemiş için çalışırken, hem metropol için çalışmış olacağız. Bu seçimde ipi kırsal belirleyecek. Biz de daha çok kırsalda çalışacağız” dedi.

Başkan Kocaoğlu, Ödemiş’te yayın hayatına başlayan TV9 ve Küçük Menderes gazetelerini de ziyaret ederek başarılar diledi.