Ukrayna’nın doğusunda yaşanan gerilim giderek tırmanıyor. Reuters haber ajansı, görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk'in kuzeyinde birden fazla patlama sesi duyulduğunu belirtti. 1 Ukrayna askerinin ise Rusya yanlısı ayrılıkçıların açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiği duyuruldu.

Ukrayna-Rusya krizinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Reuters haber ajansının görgü tanıklarına dayandırdığı haberine göre, Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk'in kuzeyinde birden fazla patlama sesi duyuldu. Patlamaların kaynağı henüz bilinmezken, ayrılıkçılardan ya da Kiev yönetiminden henüz bir açıklama yapılmadı.

1 UKRAYNA ASKERİ HAYATINI KAYBETTİ
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından saatler önce yapılan açıklamada, ülkenin doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların gece boyunca 19 kez ateşkes ihlali yaptığı ve açılan ateş sonucu 1 askerin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Ayrılıkçıların Minsk anlaşması kapsamında yasaklanan silahları kullandığı belirtilmişti.

PUTİN VE MACRON TELEFONDA GÖRÜŞECEK
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bölgedeki gelişmeleri ele almak için yarın telefon görüşmesi yapacağını duyurdu. Rus gazetecilere konuşan Peskov, "Evet, Başkan'ın programında böyle bir görüşme var" dedi.

BİDEN'DAN KRİZE İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ!
ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği basın toplantısında Rusya-Ukrayna krizine dair önemli açıklamalarda bulundu. Biden, "Son birkaç gündür Donbass'ta Ukrayna'yı kışkırtmaya çalışan Rus destekli güçlerin ateşkes ihlallerinde büyük bir artış olduğunu gördük" diyerek Donbass'ta Rus destekli ayrılıkçılar tarafından bir anaokulunun vurulduğu saldırının suçunun Ukrayna'ya atıldığını belirtti. Ayrıca Ukrayna'nın Donbass'ta büyük bir saldırı başlatmayı planladığını iddia eden Rus destekli ayrılıkçılar da dahil olmak üzere Rus tarafının daha fazla dezenformasyon kampanyasına başvurduğunu belirten Biden, Rusya'nın sınırlarına 150 binden fazla asker yığdığını söyledi. (İHA)