Aydın’ın İncirliova ilçesinde vatandaşlar depremzedeler için seferber olurken, İncirliova Belediyesi tarafından bölgeye yardım malzemesi gönderildi. Yardım kolileri hazırlanırken, İncirliovalı küçük Çınar Mustafa’nın oyuncak bağışı ise duygulandırdı. En sevdiği oyuncağını hiç tanımadığı arkadaşları için veren küçük Çınar’ın hareketi ise görenlerin yüreğini ısıttı.

Kahramanmaraş Depremi’nin ardından tüm Türkiye, tek yürek olurken, depremzedelerin yaralarını sarmak için Aydın’da da vatandaşlar adeta seferber oldu. Ağır kış şartları sebebiyle hayatın zorlaştığı afet bölgesinde, depremzedeler için harekete geçen vatandaşlar, Aydın’ın tüm ilçelerinde topladıkları atkıdan bereye, monttan sobaya kadar birçok temel ihtiyaç malzemesini tırlarla afet bölgesine gönderdi. Bu çerçevede İncirliova ilçesinde de vatandaşlar tek yürek olurken, İncirliovalı küçük Çınar’ın büyük hareketi ise görenleri duygulandırdı. En sevdiği oyuncağını "Ben Çınar Mustafa, arkadaşlarımın haline çok üzüldüm ve en sevdiğim oyuncağımı hediye ediyorum” notuyla depremzede arkadaşları için gönderen küçük Çınar, görenlerin yüreğini ısıttı.

İncirliova Belediyesi personelleri toplanan yardımların kolilenmesi ve biran önce yola çıkarılması için yoğun bir şekilde çalışırken, küçük Çınar’ın büyük hareketini gören İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ise “En sevdiği oyuncağını deprem bölgesindeki hiç tanımadığı arkadaşlarına hediye eden yüreği güzel yavrum yüreğimizi ısıttın, umudumuza umut kattın. Seni gözlerinden öpüyoruz” diyerek teşekkür etti. 

 Aydınlı minikler oyuncaklarıyla moral oldu, notlarıyla da duygulandırdı

Kahramanmaraş Depremi’nin ardından depremzede arkadaşlarına oyuncaklarını göndererek moral vermek isteyen Aydınlı minikler, yazdıkları notlarla da görenleri duygulandırdı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Türkiye tek yürek olurken, depremzedelerin yaralarını sarmak için Aydın’da da 7’den 70’e tüm vatandaşlar adeta seferber oldu. Ağır kış şartları sebebiyle hayatın zorlaştığı afet bölgesine gönderilmesi için hazırlanan temel ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra Aydınlı minikler de taşın altına eline koyarak, en sevdikleri oyuncaklarını depremzede çocuklara gönderdi.

Hiç tanımadığı akranları için oyuncaklarını gönderen miniklerin bu hareketi duygulandırdı. Yazdıkları notlar ile depremzede arkadaşlarına moral vermek isteyen minik kalplerin büyük hareketi ise yürekleri ısıttı.

Depremzede arkadaşları için en sevdiği oyuncaklarını gönderen miniklerden Buse Ada Doğan, yazdığı notunda “Depremden dolayı evlerini kaybeden kardeşlerim, arkadaşlarım. Siz üzülmeyin diye benim size bir kaç hediyem var” ifadelerine yer aldı.

İkinci sınıf öğrencisi Sedef Gündoğan ise gönderdiği oyuncağının yanına “Yurdumuzda olan bu deprem milletçe hepimizi çok üzdü. Umudunuzu kaybetmeyin. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın, dualarımız sizinle” notunu düştü. (İHA)