Manisa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında gösteri sergileyen komandolar hem izleyenlerin nefeslerini kesti hem de büyük alkış aldı.
Manisa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’in makamında tebrikleri kabulüyle başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşına sadece 1 yıl kaldı. 1 yıl sonra bir asırlık yaşa sahip olacak Cumhuriyetimiz bizler için farklı bir gurur kaynağı olacaktır. Ülkemizin her bir ferdinin; bu ülkeyi bizlere vatan kılan, vatanımızı geliştirmek için her türlü gayreti gösteren ve üretmeyi ana hedef haline getiren kahramanlarımıza minnet borcu vardır. Bu borcu ödemek için yapmamız gereken tek şeyin çok çalışmak olduğunu unutmamalıyız. Bizimle yarış içerisinde olan ülkeleri geçmemiz için en az onlar kadar çalışacağız ve onlardan fazla üreteceğiz. Bilgi, teknoloji üreteceğiz. Bizden önceki nesillerden emanet aldığımız Cumhuriyetimizin bizden sonraki nesillere ancak bu şekilde gelişmiş olarak bırakabiliriz” dedi. Konuşmasının ardından Vali Karadeniz, şiir yarışmasında birinci olan öğrenciye hediyesini verdi.
Halk oyunları gösterilerinin sergilendiği törende, Zeybek oyunuyla Atatürk’ün canlandırıldığı gösteri izleyenleri duygulandırdı. Komando birlikleri tarafından sergilenen gösterilerse hem nefesleri kesti hem de izleyenlerden büyük alkış aldı. Yüzleri kamuflajlı komandolar silahlarıyla adeta dans edercesine sergilediği hareketler izleyenleri coşturdu. Komandoların yakın dövüş teknikleri üzerine sergilediği gösteri ise izleyenlerin nefeslerini kesti. Şiirlerin okunduğu, halk oyunları gösterilerin sergilendiği tören dev Türk Bayrağı ile Atatürk posterinin geçişiyle başlayan geçiş töreni sonrası sona erdi.
Törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 Cumhuriyet coşkusu tüm Denizli’yi sardı
 Denizli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıldönümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Valilik binası önünde tören gerçekleştirildi. Denizli Valisi Ali Fuat Atik ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tören alanındaki polis, asker ve vatandaşları üstü açık arabadan selamlayarak bayramlarını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Vali Ali Fuat Atik’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirilmesinin ardından ödül töreni yapıldı. Akabinde program; şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi, Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığının “Tüfekli Hareketler” gösterisi ile sona erdi.

Yoğun katılımın olduğu törende Denizli Valisi Ali Fuat Atik, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını şu ifadeleri kullandı:
“Şanlı ecdadımızın azmi, cesareti ve kutsal bedenleriyle aziz kıldığı bu güzel vatanımızda bugün Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü kutluyoruz. Bu gururu ve coşkuyu bize yaşatan Mustafa Kemal Atatürk'e ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere herkesi rahmet ve minnetle anıyorum.”

29 Ekim Muğla’da coşku ile kutlandı
 Muğla'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı Muğla Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

Törende Muğla Valisi Orhan Tavlı ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün halkın bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Tavlı günün anlam ve önemine yönelik konuşma yaptı. Vali Tavlı konuşmasında, “Binlerce yıllık şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktası olan, Türk Milletinin önünde yeni ufuklar açan cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılını tüm yurtta olduğu gibi, Ege’nin incisi güzel ilimiz Muğlamızda da büyük bir coşku içinde gururla kutluyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bugünümüzü, geleceğimizi aydınlatan Cumhuriyet bizlere sunulmuş ve emanet edilmiş en büyük, en kutlu armağandır. Cumhuriyeti kuran ve bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Harbinin zafere ulaşmasında ve devletimizin kuruluşunda vazife üstlenen tüm kahramanlarımızı, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için mücadele ederken canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla yad ediyorum. Ruhları şad olsun. Kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Program öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, folklor gösterileri, sporcuların gösteri ile devam ederken, Muğla İl Jandarma Komutanlığı Zıpkınlar Komando Taburu tarafından yapılan gösteri vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. Muğla Atatürk Stadyumu'ndaki 29 Ekim programı; öğrencilerin, Muğla il Emniyet Müdürlüğü Özel harekat, Çevik kuvvet ekipleri, Muğla İl Jandarma Komutanlığı Zıpkınlar Komando ekiplerinin ve araçların geçişi ile son buldu.

Aydın’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı
 Aydın’da Cumhuriyetin kuruluşunun 99.yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Aydın’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in ilanının 99. yıl dönümü İstasyon Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Aydın Valiliği'ndeki tebrikat töreninin ardından İstasyon Meydanı'nda Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Garnizon Komutanı Personel Albay Hakkı Haktan Armağan’ın tören aracı ile halkı ve törene katılanları selamlaması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Törende konuşan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, "Şanlı bir tarihe ve yüksek bir medeniyet birikimine sahip yüce milletimizin bayramını, özgürlük ve bağımsızlığımızın simgesi Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü kutlamanın gururunu, coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yüce Türk Milletinin, tarihte eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanı yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadele sonunda kurduğu Cumhuriyet, Türk Milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca, gerçekleştirdiği en büyük atılım, en muhteşem zirvedir. Cumhuriyetimizin kuruluş süreci de Milli Tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadeleden biri olmuştur. Bu mücadele; toplum olarak yakılmış yıkılmış istila edilmiş bir coğrafya üzerinde yeniden dirilişimizin ifadesidir. Cumhuriyet çalışmanın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihidir. Cumhuriyet, Vatan için siper edilmiş göğüslerin, kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla birleşmiş yüreklerin ve bağımsızlık yolunda kenetlenmiş ellerin tarihidir. Bugün için görevimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını, birliğini ve bütünlüğünü esas alarak ülkemizi daha ileri bir seviyeye taşımak, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bölgemizde ve dünyada gelişmiş ülkeler seviyesini aşmak olmalıdır. Aynı zamanda cennet vatanımızı istila etmek, aziz milletimizi tarih sahnesinden silmek için uğraşan iç ve dış şer güçlere karşı, geçmişten aldığımız ilhamla birlik ve beraberlik içinde mücadele etmek tarihi bir sorumluluktur. Tıpkı Malazgirt’te, 1453 İstanbul Surları önünde, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı'nda ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi milletçe el ele omuz omuza vererek, düşmanlara haddini bildirmek için bir ve beraber olmalıyız" diye konuşarak Aydınlıların bayramını kutladı.

Vali Aksoy konuşmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Şiirlerin okunduğu, halk oyunları gösterisinin yapıldığı törende son olarak Foça Jandarma Komando Gösteri Tatbikat ve Eğitim Destek Tabur Komutanlığı'nın tüfekli hareketler gösterisi de izleyenlerden büyük beğeni topladı. İstasyon Meydanı’ndaki kutlamalar tören geçişi ile sona erdi.

Uşak’ta 29 Ekim coşkuyla kutlandı
 Uşak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bugün düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99.yıl dönümü dolayısıyla Uşak’ta 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda kutlama etkinlikleri düzenlendi. Törene Uşak Valisi Turan Ergün, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve siyasi parti il başkanları katıldı. Tören, Vali Ergün’ün Valilik girişinde protokol üyelerinin kutlama tebriklerini kabul etmesiyle başladı.

Tebrik kabulünün ardından tören alanına geçen protokol üyeleri, oynanılan halk oyunlarını izledi. Tören resmi geçitle son bulurken akşam saatlerinde yapılacak olan “Fener Alayı” yürüyüşü ile kutlamalar son bulacak. (İHA)