Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 şiddetindeki depremin ardından yapılan kan bağışı çağrısına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem birçok ilde etkili olurken, çok sayıda bina yıkıldı. Depremde çok sayıda vatandaş hayatını kaybederken, birçok kişi de yaralandı. Depremin ardından Türk Kızılay’ı vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulundu.

İzmir’de deprem bölgesi için kan bağışı seferberliği

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir’de çok sayıda vatandaş, Kızılay kan merkezlerine koşarak kan bağışı yaptı.

İzmir’de yaşayan vatandaşlar, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrasında, deprem bölgesinde oluşabilecek kan ihtiyacının karşılanması için Kızılay’ın kan merkezlerine koştu. Kan merkezleri önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, deprem bölgesine kan bağışlamak için adeta seferber oldu.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşların sayısının artmamasını temenni eden Yılmaz Yiğit, “Çok üzgünüz. Çok kötü bir sabaha uyandık. Uzakta olduğumuz için elimizden sadece kan vermek geliyordu. Biz de koşa koşa geldik, görevimizi yaptık. İnşallah faydası olur” dedi.

İzmir’de kan bağışında bulunan vatandaşlardan Sıla Mert ise yaşananlardan dolayı çok üzgün olduğunu ifade ederek, “Uzakta olmam nedeniyle yardım edemediğim için tek yapabileceğim şey kan vermekti. Geldim ve kan verdim” diye konuştu.

Aydın'dan destek

Yapılan çağrıya Aydınlılar da yoğun ilgi gösterdi. Aydın Kızılay Kan Bağışı Merkezi’ne gelen vatandaşlar kan bağışında bulunmak için kuyrukta bekledi.

Kan bağışında bulunan Aydınlı esnaflardan Ersin Özsoy, “Üzücü bir olay yaşadık. Allah ülkemizi bu felaketlerden korusun. Biz bu soğukta duramıyoruz, oradaki vatandaşlarımız bu karda kışta ne yapacak onu düşünüyoruz. Gün birlik olma günü. Ne yapabiliriz diye düşündük. Evde battaniye vardı, Kızılay’a bırakacağım, kan verdikten sonra. Elimizden gelen bu” dedi.

Turgutlu’da vatandaşlar kan vermeye koştu

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde vatandaşlar depremzedelerin ihtiyacı istikametinde kan vermek için Kızılay’a koştu.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de, 7,7 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Kızılay sabah saatlerinde kan bağışına ilişkin duyuru yayınladı. Türk Kızılay'ı tarafından yayınlanan duyurunun ardından Manisa’nın Turgutlu ilçesinde vatandaşlar Türk Kızılay Turgutlu Kan Alım Merkezine koştu. Türk Kızılay Turgutlu Kan Alım Merkezinde bugün saat 19.00’a kadar depremzedeler için kan alımı yapılacağı duyurulurken, vatandaşlar Kan Alım Merkezinin bulunduğu eski belediye binasında kuyruklar oluşturdu. Kızılay’ın kan bağışına ilişkin duyurusunda şu ifadelere yer verildi; “Deprem bölgesine kan sevkiyatı yapıyoruz. Ulusal kan stoklarımız mevcut, ilave ihtiyaçlar için vatandaşları kan bağışına davet ediyoruz.” (İHA)