EGE MECLİSİ - Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında, yasa dışı yollardan Yunan adalarına gitmeye çalışan kaçak göçmenlerin bulunduğu botun batması sonucu 7'si çocuk 9 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi de kurtarıldı.

 

Kuşadası açıklarında, saat 03.25’te, düzensiz göçmen botunun battığı ihbarı alındı. Bunun üzerine Sahil Güvenlik ekipleri ve dalış timi ile helikopter, uçak ve 2 Sahil Güvenlik botu bölgeye sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekiplerin arama- kurtarma çalışmasıyla 4 kaçak göçmen kurtarıldı. Yapılan çalışmalarda, 7'si çocuk 9 kaçak göçmenin cansız bedeni sudan alındı. Kurtarılan göçmenlerin ilk ifadelerine göre, kayıp göçmenin olmadığının değerlendirildiği belirtildi. Botun battığı bölgede, teyit amaçlı dalış timinin görevlendirildiği kaydedildi.

 

ÖLENLER IRAKLI

Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında, batan lastik bottaki 13 kişiden 12'sinin Irak, 1'inin ise Suriye uyruklu olduğu belirlendi. Faciada yaşamını yitiren 9 kişinin tamamının da Iraklı olduğu tespit edildi. Kurtarılanlar arasındaki Suriyeli'nin ise organizatör olabileceği şüphesi üzerinde durulduğu bildirildi.

İki ayrı aileye mensup oldukları belirlenen Iraklı kurtarılan kaçakların ifadelerinde, kendilerine can yeleği verilmeyince itiraz ettiklerini, ancak buna rağmen zorla bota bindirildiklerini söyledikleri kaydedildi.

 

CENAZELER İZMİR'E GETİRİLDİ

Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarından yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Samos Adası'na gitmeye çalışan ve bindikleri botun batmasıyla denize düşerek yaşamlarını yitiren 2'si kadın, 7'si çocuk 9 kişinin cenazeleri, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Kaçak göçmenleri silah zoruyla lastik bota bindirdikleri belirtilen insan kaçakçılarının belirlenip yakalanması için de çalışma başlatıldı. (Taylan YILDIRIM/DHA)