Muğla’nın Ula ilçesi, Gökova Mahallesi’nde gece saatlerinde başlayan yangına karadan müdahale edilirken, sabahın ilk ışıkları ile beraber hava araçları da müdahaleye başladı.

Edinilen bilgiye göre, Gökova Mahallesi, Kozlukuyu mevkiindeki sık ormanlık alanda gece saatlerinde yangın başladı. Yapılan ihbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Rüzgarla birlikte etkisini arttırarak sürdüren ve geceyi aydınlatan alevleri söndürmek için ekiplerin karadan müdahalesi sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Havanın aydınlanması ile birlikte hava araçları da bölgeye sevk edildi. Yangın bölgesinde 8 helikopter, 5 uçakla hava müdahalesi başlarken, karadan da 37 arazöz, 19 su ikmal aracı, 6 dozer, 400 yangın söndürme işçisi müdahalesi devam ediyor.

Yangın bir mahalleyi sokağa döktü
Muğla'nın Ula ilçesi, Gökova Mahallesi’nde çıkan, rüzgarın etkisi ile geniş bir alana yayılan yangına çok sayıda ekip sevk edilirken, alevlerin tehdit ettiği ve muhtarlığın uyarıda bulunduğu Ataköy Mahalellesi’nde vatandaşların tedirgin bekleyişi sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Gökova Mahallesi’ndeki sık ormanlık alanda gece saatlerinde yangın başladı. Yapılan ihbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Rüzgarla birlikte etkisini arttırarak sürdüren ve geceyi aydınlatan alevleri söndürmek için ekiplerin karadan müdahalesi devam ediyor.

Ataköy Mahallesi'nde vatandaşların tedirgin bekleyişi sürüyor
Bölgeye yakın konumda bulunan ve mahalleyi tehdit etmeye başlayan alevler sonrası muhtarlık tarafından vatandaşlara su tankerlerini doldurması ve dikkatli olması konusunda uyarıda bulunuldu. Mahalle sakinleri gecenin sessizliğini sona erdiren yangınla birlikte evlerinden çıkarak bölgedeki tedirgin bekleyişi sürüyor. Alevlerin tehdit ettiği bazı evlerin ve turistik işletmelerin tahliye edildiği öğrenildi.

Muğla’daki yangın kontrol altına alındı
Muğla Valiliği, Ula ilçesi Gökova Mahallesi’nde gece saatlerinde başlayan orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu.
Gökova Mahallesi Kozlukuyu mevkiinde gece saatlerinde başlayan orman yangınına sabahın ilk ışıklarına kadar karadan müdahale edildi. Günün aydınlanması ile birlikte çok sayıda hava aracı alevlere müdahalede bulundu. Karadan ve havadan yapılan yoğun mücadelenin ardından yangının kontrol altına alındığı öğrenildi. Muğla Valisi Orhan Tavlı da yangın bölgesine gelerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Bölgede soğutma ve söndürme çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.
Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada, “Sabaha kadar süren yangınla mücadele çalışmalarının neticesinde Gökova Kozlukuyu yangını kontrol altına alınmıştır. Karadan ve havadan yangınla mücadele çalışmalarında fedakarca görev yapan ekiplerimize teşekkür ediyoruz” denildi. (İHA)