Uşak'ta tekstil fabrikasında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde bir tekstil fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.

İtfaiye eri yaralandı

Uşak'ta tekstil fabrikasında çıkan yangına müdahale eden itfaiye eri yaralandı.

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde bir tekstil fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangına müdahale sırasında fabrika çatısında çökme meydana geldi.

Yangına müdahale eden itfaiye çalışanı Tayfun Gürses enkaz altında kaldı. İtfaiye ve jandarma ekiplerince enkaz altından çıkarılan Gürses, ambulansla Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Gürses'in hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Tayfun Gürses'in mesai arkadaşları yangın bölgesinde gözyaşı döktü.

Diğer yandan dumandan etkilenen 3 itfaiye görevlisi de hastaneye kaldırıldı.

Vali Turan Ergün, bilgi aldı

Uşak Valisi Turan Ergün yangın yerine gelerek İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç'tan bilgi aldı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Ergün, dumandan etkilenen itfaiye görevlilerinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Fabrika sahibine geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Ergün, şöyle dedi:

"Büyük ihtimalle çatıdaki bir çalışmadan dolayı elektrik sebeple değerlendiriyor şu anda ama nedeni yangın raporuna göre belli olur. Bizi sevindiren husus herhangi bir can kaybı yok, maddi hasar var. Tek teselli kaynağımız, can kaybının olmaması. Birinci önceliğimiz yangının söndürülmesi."

Müdahale sürüyor

Yangına, Uşak Belediyesi İtfaiyesi, Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi'ne ve Gediz Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, ilçe belediye itfaiye ekipleri ile Uşak Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözler müdahale ediyor.

Fabrikanın arka bölümdeki çatı kısımlarına ise beton mikserleriyle su atılıyor. 

8 saat sonra kontrol altına alındı

Uşak’ta sabah saatlerinde bir fabrikada çıkan yangın, yaklaşık 8 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Yangında soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

Sabah erken saatlerde Uşak - Sivaslı yolu üzerinde bulunan Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde bir iplik fabrikasında yangın çıktı. İhbarlar üzerine yangın yerine çok sayıda itfaiye, jandarma ve tedbir amaçlı sağlık ekipleri sevk edilirken çevre ilçelerden de itfaiye ekipleri geldi. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Uşak Milletvekili İsmail Güneş’in de çalışmaları yakından takip ettiği yangın, ekiplerin yaklaşık 8 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alınırken soğutma çalışmaları ise devam ediyor. Öte yandan yangın yerine gelerek açıklamalarda bulunan Uşak Valisi Turan Ergün, yangının çıkış sebebinin çatıda yapılan tadilat işleminden kaynaklı olduğunu ancak raporun yangın söndürüldükten sonra çıkacağını açıklamıştı.

4 itfaiye eri hastaneye kaldırıldı
Çıkan yangına müdahale etmek isteyen çok sayıda itfaiye ekiplerinden 3’ü, dumanlardan etkilenerek hastaneye kaldırılırken bir itfaiye eri de yangında binanın tavanının çökmesi sonucunda göçük altında kaldı. Göçükten kurtarılan itfaiye eri de hastaneye kaldırılırken durumunun ağır olduğu öğrenildi. (AA/İHA)