Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Emlak Bankası ve Kalkınma Bankası'yla ilgili de açıklamada bulundu. Finansal sisteme iki yeni önemli model kazandıracaklarını açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ‘100 Günlük Eylem Planı'nında da yer alan Emlak Bankasını, tüm işlevine uygun şekilde sisteme kazandıracaklarını dile getirdi.
 
Albayrak, “Yine kalkınma diyoruz ama bununla ilgili somut adımı da atıyoruz. Kalkınma Bankasının yapısal altyapısını bitirdik. O da ekimde mecliste. Güçlü bir bilançoya hızlı bir şekilde kavuşturup, çok iyi bir işlev kazanması sağlanacak” dedi.
 
"BANKACILIĞIN ARKASINDAYIZ"
BAKAN Albayrak, yeni bir üst finansal regülasyon otoritesinin kurulmasını yeni yasama döneminde Meclis’e getirecekleri belirterek, “En kısa zamanda finansal kuruluşlarımız, sigortacılık sektörü, yeni bir milli reasürans yapısını oluşturacak. Sigortacılık çok önemli bir sektör. Finansal sektör içerisindeki payı layık olduğu yerde değil. Bireysel emelilik sistemiyle ilgili çok önemli adımlar atacağız” dedi. Dengelenme sonucu büyümenin yüzde 3-4 olacağını kaydeden Albayrak, “Bütçe disiplinini daha sıkı bir şekilde ortaya koyacak, yüzde 1,5 seviyelerinde sınırlandıracağız. Türkiye’nin çok güçlü bir bankacılık sektörü var. Sermaye yapısıyla bütün senaryolara hazırlıklı, sağlıklı bir bilanço yapısı var. Devlet olarak bu bankacılık sektörünün arkasındayız” dedi.(Posta)