İzmir’e gelen AB Büyükelçisi Nikolaus Meyer Landrut’la görüşen ESİAD’ın Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, AB fonlarının sivil toplum kuruluşlarının kullanımına daha fazla ayrılması gerektiğini söyledi.

AB Büyükelçisi Nikolaus Meyer Landrut, AB Bilgi Merkezi’ni de bünyesinde bulunduran Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sibel  Zorlu ve Yönetim Kurulu üyeleriyle öğle yemeğinde buluştu. Alsancak BonVivant’da düzenlenen yemekte,  güncel ekonomik ve siyasi konular değerlendirildi. Avrupa Birliği ile ilişkilere özel önem verdiklerini ifade eden Sibel Zorlu, iş dünyasının beklentilerini aktardı. AB Yeşil Mutabakatı’nın işbirlikleri için büyük olanaklar sağlayacağını ifade eden Zorlu, iş dünyasını temsil eden STK’lara AB fonlarından daha fazla destek verilmesini beklediklerini kaydetti.

Landrut: “Yeşil Mutabakat işbirliği fırsatı yaratacak”

AB Büyükelçisi Nikolaus Meyer Landrut da İzmir’de olmaktan ve iş dünyasıyla bir araya gelmekten her zaman memnun olduğunu ifade etti. Müzakereleri sürdürülen Türkiye Yatırım Platformu konusunda bilgi veren Büyükelçi Landrut, AB fonlarının iş dünyası STK’larının kullanımı konusunda girişimlerde bulunacağını ifade etti. AB Yeşil Mutabakatı’nın önemine vurgu yapan Landrut, ortaya çıkacak fırsatların ve işbirliği imkanlarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Büyükelçi Landrut ve ESİAD heyeti, Alsancak BonVivant’da sergilenen Zamana Direnenler Fotoğraf Sergisi’ni de gezdi.