Genel kurulda Divan Başkanı Fadıl Sivri olurken, yardımcılıklarını ise Ercan Korkmaz ve Aydın Buğra İlter yaptı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, 26. senesini dolduran EGEV’in bölgesel kalkınmada son derece önemli bir misyonu olduğunu ve bu misyonu yerine getirmek için yönetim kurulu ile beraber gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.EGEV’in 1992 yılında 10 Ege ilinin bölgesel kalkınmasında birlikte hareket etmesi ve merkezi hükümetin hayata geçirdiği orta ve uzun vadeli kalkınma programlarında Ege’nin hakettiği değeri ve yatırımı görmesi açısından hükümetler nezdinde bir farkındalık yaratma hedefiyle kurulduğunu söyleyen EGEV Başkanı Susam, “Bir ara özellikle Kalkınma Ajanslarının kurulduğu yıllarda EGEV biraz arka planda kalmış. Göreve geldiğimiz 2017 yılından beri EGEV’i eski rolüne büründürmek için çalışmalar yürütüyoruz. Ve bu 2 sene zarfında yaptıklarımıza baktığımızda bunu fazlasıyla başardığımızı söyleyebilirim” dedi.

 

Ege Ekonomik Forumu’nun ikincisi Kasım ayında

Aynı zamanda Ege Bölgesi’nde belediye başkanlığı, STK başkanlıkları da yapmış olan geçtiğimiz hükümetin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin desteğini aldıklarını ve Ege Ekonomik Forumu’nu NTV ile ortaklaşa hayata geçirdiklerini söyleyen Susam, “Bu sene Ege Ekonomik Forumu’nun ikincisini 22-23 Kasım 2018 tarihinde yine SwissOtel’de yapacağız. Birinci gün bilgi ve teknoloji temasında güçlü bir Avrupa Birliği delegasyonunun katılımıyla çalışmalar, sunumlar, paneller planlanırken, ikinci gün bu dönemde tekrar Türkiye’nin gündeminde olan Tarım konusunu işleyeceğiz ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de o gün bizimle olacak” diye konuştu.

Yönetim ve denetim raporlarının okunup oylanmasından sonra kürsüye gelen Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mustafa Solak, üniversitesinin yaptığı çalışmaları ve tarım alanındaki faaliyetleri anlattı. Tarımsal anlamda yatırım fikri olanlara kapılarının açık olduğunu söyleyen Rektör Solak, İzmir ve Egeli tüm yatırımcıları Afyon’a davet etti. Genel kurulda ayrıca Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ile ESBAŞ CEO’su Faruk Güler de güncel ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirme yaptı.