Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “ESBAŞ’ta Ne Yediğimizi Biliyoruz” Etkinliğinde, ESBAŞ’ın çözüm ortakları olan tedarikçi firmalar ile Ege Serbest Bölgesi Kullanıcıları ESBAŞ Teknoloji Merkezinde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

 

Bu yıl “Sağlığınızı Önemsiyoruz” temasıyla düzenlenen etkinlikte, sektörün önde gelen markaları ile bir araya gelen katılımcılara, ESBAŞ’ın en önemli hizmetlerinden biri olan yemek üretimi sürecinin ürün tedariği bölümünü, tedarikçi seçiminde aranan kriterleri ve günlük olarak hazırlanan menülerde nelere dikkat edildiği anlatıldı.

 

Etkinlik, Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Murat Urhan’ın yeterli ve dengeli beslenmenin püf noktalarına değindiği oturum ile başladı. ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler’in ve ESBAŞ Kalite Güvence Müdürü Özüm Karabacak’ın, Dr. Dyt. Murat Urhan ve Tat Bakliyat Genel Koordinatörü Ahmet Yılmaz ile birlikte merak edilen soruları cevapladığı “Uzmanına Soralım” oturumunda güncel konular ve bakliyat tedariği süreci tartışıldı.

 

Değişik tatlardan oluşan leziz ürün tadımlarının katılımcılarla buluştuğu ve Bloco Entrudo canlı performans grubunun renk kattığı öğle yemeğinin ardından Torku Et ve Et Ürünleri Toplam Kalite Müdürü Tansu Günar, Et Tedariği ve Et ile ilgili güvenilir, hijyenik ve sağlıklı üretim ile ilgili sunum gerçekleştirdi. ESBAŞ’ın tedarikçileri arasında yer alan Erpiliç’in Kalite Güvence Müdürü Naim Tınaz tecrübe ve bilgi birikimlerini katılımcılar ile paylaşarak tavuk eti hakkındaki merak edilen soruları yanıtladı.

 

Sektöre yön veren kuruluşların temsilcileri, ESBAŞ’ın ürün tedarik sürecindeki sıkı denetimleri ve aradıkları yüksek kalite standartlarını anlatırken, ESBAŞ ile çalışmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek ESBAŞ ile yürütülen işbirliği çalışmaları sayesinde kendilerini de geliştirme ve değiştirme şansı bulduklarını ifade ettiler.

 

Nöro Sağlık Beyin Eğitimleri Araştırmaları Uygulamaları Merkezi Kurucusu olan Uzm. Dr. Kerem Dündar’ın konuk olduğu son oturumda ise beynin etkin kullanımı, günümüz beslenme alışkanlıkları, başarı, teknoloji gibi konular katılımcılara eşsiz bir sunumla aktarıldı.