İzmir'de gerçekleştirilen IFEXPO 2019 Fuarı'nın tanıtım toplantısında konuşan Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, 10-13 Temmuz 2019 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek olan fuarda tekstil ve hazır giyimin yanı sıra yan sanayinin de bulunacağını belirterek tüm sektör temsilcilerini fuara davet etti.

TÜYAP ve Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) işbirliği ile düzenlenecek olan 14. IFEXPO 2019 Fuarı'nın basın toplantısı İzmir'deki bir otelde gerçekleştirildi. TÜYAP ve MHGF işbirliği ile 10-13 Temmuz 2019 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçeşme İstanbul'da gerçekleştirilecek olan IFEXPO'nun tanıtım toplantısına MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, federasyon üyesi dernek başkanı ve üyelerinin yanı sıra Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Atınç Abay, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal ve sektör temsilcileri katıldı.

MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk toplantıda yaptığı konuşmada, federasyon olarak sektörün çıkarlarını korumaya özen gösterdiklerini söyleyerek Türkiye'de bir çok ilki gerçekleştirdiklerini ve farklı yerlerde defileler düzenlediklerini dile getirdi. Hazır giyim sektörünün, dünya üretiminde 450 milyar dolarlık pastadan yüzde 3.4'lük pay alabildiğini ve 7'nci sırada olduğunu söyleyen Öztürk "Pazara yakınlığımıza karşın sektörümüzün son yıllarda karma hazır giyimle ilgili ev sahipliği yaptığı bir fuar yoktu. Bu büyük bir eksiklik. 2019 Temmuz itibariyle bu fuara ev sahipliği yapacağız. Fuarın içinde tekstil ve hazır giyimin yanı sıra yan sanayi de olmalı. Ayakkabı ve çantanın da hazır giyimi tamamlayan sektörler olduğunu düşünüyoruz. Fuarın tanıtımını bizzat üyelere dokunarak yapmak istedik. Mevcut ihracatçı sayısını arttırarak yeni oyuncu sayısına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu fuar Türkiye'nin doğusu ile batısı arasında birlikteliği arttıracak bir ortam sağlayacak" dedi.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, ülke çapında 71 bin ihracatçı kurumun bulunduğunu belirterek ilk 500 firmanın işin yüzde 70'ini tamamladığını söyledi. El birliği ile çabayı ortaya koyarak tabloyu değiştirmek istediklerini ifade eden Ünal,  "Dünyada 31 bin fuar ve 4.5 milyon katılımcı var. Her yıl 265 milyon fuar ziyaretçisi dünyayı dolaşarak iş hacmi yaratmaya çalışıyor. Biz bu ziyaretçileri fuarımıza getirmek için neler yapmamız gerektiğini düşünüyoruz. Tatminkar bir katılım sağlamamız lazım" diye konuştu. Ünal fuar kapsamında dış giyim, triko, iç giyim, çorap, spor giyim, abiye giyim, dokuma, örme, teknik kumaşlar, konfeksiyon yan sanayi, aksesuarlar, ayakkabı, saraciye ve deri konfeksiyonu gibi ürün gruplarının yer alacağını söyledi. (Nevra UÇKAÇ/DHA)