İzmir Başkalar Kurulu’ndan Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın (EGEV)  bölge ortaklığıyla 22-23 Kasım tarihinde ikincisi düzenlenecek olan Ege Ekonomik Foruma tam destek geldi. Ankara’dan önemli isimlerin katılacağı Forum’da Türkiye ekonomisinin geleceğinin de masaya yatırılacağını ifade eden İzmirli Başkanlar, Ege Bölgesi’nin de bir kez daha gündeme damgasını vuracağını dile getirdiler.

İzmir Başkanlar Kurulu Kasım ayı toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılımıyla İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt’un ev sahipliğinde Mutfak 93’te gerçekleştirildi. Gündemdeki konuların değerlendirildiği toplantıda, 22-23 Kasım tarihinde İzmir’de yapılacak olan Ege Ekonomik Forum’a da destek kararı çıktı.

Toplantının sonunda değerlendirme yapan İzmir Başkanlar Kurulu’nun sekreteryasını yürüten EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, toplantıda Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon başlığı ile toplanacak 2. Ege Ekonomik Forum’un ayrıntıları ile ele alındığını söyledi.

Ankara İzmir’e gelecek

İzmir Başkanlar Kurulu’nun 22-23 Kasım tarihlerinde EGEV’in bölge ortaklığında düzenlenecek olan 2. Ege Ekonomik Forumu’na da tam destek kararı aldığının altını çizen Susam, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Hazine ve Maliye Başkanı Dr. Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve  Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılacağı Forum’da Türkiye ekonomisine ilişkin de önemli mesajların verileceği ifade edildi. Susam, Ege’nin bu süreçte yeniden ön plana çıkmasında Ege Ekonomik Forumu’nun büyük katkılarının olacağını belirten İzmirli Başkanların Forumun Ege’nin avantajlı olduğu alanlarda öne çıkması için büyük bir fırsat olduğu görüşünde birleştiklerini dile getirdi.

Endüstri, Tarım, Kadın, Spor

Ege Ekonomik Forumu’nda birçok başlık altında Ege’nin ön plana çıkması için yapılacak çalışmaların yer alacağını anlatan Susam şu bilgileri verdi: “Ege Ekonomik Forumu Ankara’dan büyük ilgi gördü. TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak başta olmak üzere birçok Bakanımızı İzmir’de ağırlayacağız. Forum’da Yeni Denge Arayışlarında Ege’nin Rolü, Yarının Üretim Modeli: Endüstri 4.0, Yarının Dünyasında Ege’nin Kentleri ve Yaşam Alanları, Tarım ve Gıdada Yeni Politika Arayışları, Tarım 4.0: Tarımın Geleceğinden, Toplumların Geleceğine, Sürdürülebilir Hayvancılık ve Ege Bölgesi İçin Fırsatlar, Ege’nin Başarılı Kadınları ve Ege’de Spor Ekonomisi başlıkları ile oturumlar gerçekleşecek. Ege her yönüyle bu Forum’da yeniden ele alınarak yol haritası çizilecek. Bu yönüyle Forum Ege Bölgesi’nin geleceği açısından büyük önem taşıyor. Bu noktada da İzmirli bütün Başkanların Foruma destek olması, Forumun başarısını da olumlu yönde etkileyecek” diye konuştu.