İzmir Başkalar Kurulu Kasım ayı toplantısı, İZSİAD Başkanı Hasan Küçukkurt’un ev sahipliğinde, Mutfak 93’te düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı, gündemdeki konuların değerlendirildiği toplantıda, 22-23 Kasım tarihlerinde “Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon” başlığı ile toplanacak 2’nci Ege Ekonomik Forum’un ayrıntıları da ele alındı.
 
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Hazine ve Maliye Başkanı Dr. Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılacağı Forum’da, Türkiye ekonomisinin yanı sıra Ege ve İzmir ekonomilerine de ilişkin önemli mesajlar verilecek.
 
Forum’da; Yeni Denge Arayışlarında Ege’nin Rolü, Yarının Üretim Modeli: Endüstri 4.0, Yarının Dünyasında Ege’nin Kentleri ve Yaşam Alanları, Tarım ve Gıdada Yeni Politika Arayışları, Tarım 4.0: Tarımın Geleceğinden, Toplumların Geleceğine, Sürdürülebilir Hayvancılık ve Ege Bölgesi İçin Fırsatlar, Ege’nin Başarılı Kadınları ve Ege’de Spor Ekonomisi başlıkları ile oturumlar düzenlenecek.