EGE MECLİSİ - Satışa sunulan hindiler bu sene satıcıların elinde kaldı. Hem canlı hem kesimi yapılmış şekilde tanesi 100 ile 150 TL arasında pazarlanan hindilere ilginin az olması satıcıların umutlarını kırdı.

Yılbaşına özel sağlıklı yöre hindileri sattıklarını belirten İsmail Demirci isimli vatandaş, geçmiş senelerde günde 30-40 hindi satarken bu sene sayının günde 5-10'a düştüğünü belirtti. Fiyatta pazarlık yapılmasından da memnun olmadıklarını belirten Demirci, "Hindiler yılın 11 ayı geziyor, 15 gün besiye çekiliyor. Dört tane çobanla peşinde akşama kadar gezinir. Sabaha karşı tekrar gezinmeye alınıyor. 110 liraya hindi veriyoruz, millet ‘pahalı’ diye yakınıyor. 11 ay nasıl güdülüyor bu hayvanlar, bunu soran yok. 5 liranın pazarlığını yapıyorlar. Bir günde sadece 100 TL’lik yem yiyor bu hayvan burada, tabii köylerde çobanlara para verip güdüyoruz. Ama inanın vatandaşlar 5 liraya pazarlık ediyor. 110 lira diyorum, 105 olmaz mı diyor. Herkes haklı ama ben de haklıyım. Bu hayvan kolay gelmiyor ki buraya, sadece 5-6 bin TL kamyon nakliyesi veriyorum” diye konuştu.

 

“Hindi alırken kanat altlarına dikkat edin”

Vatandaşlara sağlıklı hayvan almalarını tavsiye eden ve hindi alırken dikkat edilmesi gerekenleri paylaşan satıcı Niyazi Sevim de şunları söyledi: “Hindileri alırken kanat altlarına dikkat etsinler. Sarı değilse çiftlik hindisidir saman gibidir eti, yiyemezsin. Böyle yaylım hayvanı ise düzgün ve temizdir her zaman garantilidir. Yaylım hayvanı çekirgesini yer böceğini yer. Her türlü temizdir, her zaman sağlıklı, iştahlıca yiyebilirsin.”

Yetkilere de seslenen Sevim, “Hayvancılığımızı bitirmesinler çiftlik hayvanı ile doğal hayvanı birbirine karıştırmasınlar. Yetkiliden bunu istiyoruz” dedi. (Mihrap Düzöz - Sinan Yeniçeri/İHA)