Kısa sürede çok sayıda başarılı proje ile adından söz ettiren İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, İzmir iş hayatında yeni bir dönemi başlatacak çalışmaya daha imza atarak “Firmalar ve Girişimciler Arası Köprü Programı, İzQ Bridge” i başlattı.  Yalnızca 5 aşamada, fikrine güvenen girişimciler ve şirketlerin proje geliştireceği İzQ Bridge kapsamında ilk iş birliği, İnci Holding ile yapılacak. İnci Holding grup şirketlerinden İnci GS Yuasa’nın “Fabrika İçi Atıl Isıdan Enerji Geri Kazanımı” ihtiyacı, girişimcilerin fikirleriyle çözüme kavuşacak.

İHTİYACA GÖRE PROJE GELİŞTİRİLİYOR
İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, girişimcilerin çözüme odaklı projeler geliştirebilmesi için İzQ Bridge programını geliştirdi. Program kapsamında ilk olarak büyük firmalar, ihtiyaç alanlarını İzQ üzerinden paylaşacak. İkinci aşamada; girişimciler, uygun proje fikirleriyle başvuru formunu İzQ’ya iletecek. Jüri değerlendirmesini geçen proje sahipleri sunumlarını hazırlayacak. Girişimciler, firma yetkililerinden oluşan jüriye 5-10 dakikalık sunumlar yapacak. Son aşamada, onaylanan projeler şirket desteğiyle hayata geçecek.

İNCİ HOLDİNG ENERJİ GERİ KAZANIM PROJESİ BEKLİYOR
İzQ Bridge’ın ilk örneği, İnci Holding grup şirketlerinden İnci GS Yuasa ile gerçekleşecek.  Firmanın “Fabrika İçi Atıl Isıdan Enerji Geri Kazanımı” ihtiyacı için uygun projeyi üreten girişimci İzQ Bridge ile belirlenecek.  Baca gazlarında bulunan ısı enerjisinin ve buhar kazanında üretilen tüketim fazlası buharda bulunan ısı enerjisinin, yeniden kullanılabilir enerji kaynaklarına dönüştürülmesini amaçlayan İnci Holding, girişimcilerden büyük yatırım maliyetleri yerine, etkin ve verimliliği yüksek bir enerji geri kazanımı projesi bekliyor.
KAZANAN PROJE HAYATA GEÇECEK
14 Ekim’e kadar iletilecek başvurular arasından seçilecek proje, İnci GS Yuasa tarafından hayata geçirilecek. Kazanan girişimci İnci Holding Girişim Sermayesi şirketi Vinci VC ile yatırım imkanı, İnci Holding tedarikçileri arasında yer alma, İzQ, İnci Holding ve İzmir Bilimpark iletişim ağına dahil olma gibi fırsatlar yakalayacak.

ÖZGENER: “ÜLKEMİZDE GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN BİR MODEL”
İzQ Bridge ile girişimcilerinin ihtiyaç özelinde proje üretme imkanı bulduklarını ifade eden İzmir Ticaret Odası ve İzQ Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “İzQ’nun vizyonlarından en önemlisi; girişimci-iş dünyası etkileşiminin yaratılması. Bilindiği üzere; girişimciler yeni teknolojiler açısından donanımlılar. Ancak bazen sektörlerin ihtiyaçları tam olarak bilmemeleri, pazar ihtiyaçlarını iyi analiz edememeleri nedeniyle ortaya koydukları parlak fikirlerin tam olarak hangi alanda işe yarayabileceğini farkında olmayabiliyorlar. İzQ Bridge gibi programlar, girişimcilerin iyi fikirlerinin iş dünyası ile iç içe şekillenmesine aracılık ediyor. Biz istiyoruz ki; iş dünyası ve girişimciler birlikte çalışsınlar, girişimciler sorunu veya ihtiyacı ilk ağızdan duysun. Üretilen çözüm, hemen yatırım alabilsin. Bu kesinlikle ülkemizde geliştirilmesi gereken bir model. Girişimciler ile birlikte çalışmak, şirketlerin Ar-Ge harcamaları açısından önemli bir alternatif yaratacak. İşbirlikleri sayesinde birbirini tamamlayan yetenek ve kaynaklardan faydalanma imkanı yakalayacaklar” diye konuştu.

GÖK: “İzQ BRİDGE HEDEFLERİMİZİ DESTEKLİYOR”
İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, “İnci Holding olarak ‘Geleceğin iş alanlarında, uluslararası yatırımlarla, şirket değerini katlayarak yeni nesillere aktarıyoruz’ vizyonu ile Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda kendi sürdürülebilirlik stratejimizi belirledik. Bu bakış açımızla ‘Amaçlar için Ortaklıklar’ ı önemsiyoruz. Sürdürülebilir vizyon yolculuğumuzda ‘Sorumlu Üretim, Sorumlu Tüketim’ ve ‘İnovasyon’ kaldıraçlarımız için girişimcilik ekosistemi ile işbirliklerinin hızlandırıcı etkisi olduğunu tecrübe ediyoruz. Bu doğrultuda teknoloji şirketlerini endüstri ile buluşturan ve şirketleri endüstri kuruluşlarının ihtiyaç ve beklentilerine yönelik iş birliği içinde çalışabilecekleri ortak kültür oluşturan programları her zaman destekliyoruz. Her alanda bilgiyi, uzmanlığı, teknolojiyi paylaşan ortaklıkların tamamlayıcılığında hedeflere daha çabuk ulaşılabileceğini biliyoruz. Bu nedenle İzQ Bridge programı ile kuruluşlarımızın ihtiyaçlarını girişimci çözümleriyle buluşturmanın, geleceğin işleri ile entegrasyonumuz açısından da hedeflerimizi desteklediğini düşünüyoruz” dedi.

İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi Hakkında
İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi projesi, “İzmir’in Uluslararası İnovasyon ve Girişimcilik Kentine Dönüşümü” vizyonu doğrultusunda ortaya çıktı. Merkez, İzmir Ticaret Odası’nın Pasaport’ta yer alan eski hizmet binalarında konumlandı ve İzmir Ticaret Odası, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği ve Ege Genç İş İnsanları Derneği paydaşlığında kurulan İzQ Anonim Şirketi tarafından yönetiliyor.
Resim altı
İzQ Bridge serimizin ilk etkinliği kapsamında; İnci Holding grup şirketlerinden İnci GS Yuasa’nın “Fabrika İçi Atıl Isıdan Enerji Geri Kazanımı” ihtiyacı, değerli girişimcilerden çözüm bekliyor. 
İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, İnci Holding ve İzmir Bilimpark işbirliğinde gerçekleşecek programımıza çözüm önerisi sunabilecek tüm girişimciler davetlidir. 
Son başvuru tarihi: 14 Ekim 2022 Cuma. 
Program detayları, takvim ve başvuru için www.izq.com.tr/tr/bridge-inci