İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) kuruluşunun 30. yılını kutluyor. 1992 yılında kurulan İZSİAD, 2022 yılında kentin en önemli iş dünyası STK’larından biri olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, “30 yaşını kutlayan İZSİAD’ı gelecek kuşaklara daha güçlü olarak teslim hedefiyle, İzmir’e, iş dünyasına ve tüm sivil topluma örnek bir STK olma misyonumuzu koruyoruz” dedi.

1992 yılında İzmir'deki sanayici ve iş insanlarını bir çatı altında toplama hedefiyle yola çıkan İZSİAD, tam 30 yıldır bu yolda yürümeye devam ediyor. İZSİAD’ın 30. kuruluş yıldönümü için bir açıklama yapan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, “Ekonomi ve piyasalar başta olmak üzere hayatın tüm alanlarına yönelik tarafsız, yapıcı tutumuyla ve yeni dünyayı algılayan açılımlarıyla İzmir’de önemli bir misyona sahibiz. Yıllar içinde gelişen kurumsal aklı ile İZSİAD, her durumda hızlı reflekslere sahip yapısı ve güçlü üye profili ile kentimizin en önemli STK’larının başında geliyor” dedi.

Birlikteliğin etkili gücü: İZSİAD

İZSİAD’ın bu 30 yıl süresince birçok projeye imza attığını ve bu görevini layıkıyla yerine getirmeye devam ettiğini hatırlatan İZSİAD Başkanı Küçükkurt, “30. Yılımızı da çeşitli etkinliklerle kutlayacağız. Tek başına birçok çalışma yapmakla birlikte 2003 yılında 19 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek kurduğu BASİFED (Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu) ve ardından Türkiye’de faaliyet gösteren 11 Federasyonun birleşimiyle oluşturulan TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu) bünyesinde yer almış, bu yapıların kuruluşuna harç koymuş bir dernek İZSİAD” dedi.

Kriz dönemlerinde de İzmirlinin hizmetinde

İzmir’in son dönemde yaşadığı deprem, sel, orman yangını gibi doğal afetlere bağlı krizlerde de önemli görevler yüklendiklerini söyleyen İZSİAD Başkanı Küçükkurt, “Her doğal afette ve pandemide en hızlı örgütlenen, ihtiyaç sahiplerine el uzatma noktasında vakit kaybetmeden yerel yönetim ve kamu otoriteleri ile koordine olan bir STK’yız. Bu noktada hem kamunun hem özel teşebbüsün hem yerel yönetimlerin hem de İzmirlilerin kalbinde müstesna bir yere sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bu algıyı güçlendirmek ve daha da büyüyen bir İZSİAD yaratmak için çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.