MANİSA'nın Ahmetli ilçesindeki yapımı süren Kelebek Barajı'nın yüzde 75'lik bölümünün tamamlandığı, 6 ay içinde bitirilerek su tutulmaya başlamasının hedeflendiği bildirildi.

Ahmetli ve Salihli'deki üzüm üreticilerinin sabırsızlıkla beklediği, tamamlandığında 24 bin 270 dekar araziyi can suyu ile buluşturacak Kelebek Barajı'nda sona gelindi. Yüzde 75'i tamamlanan 22 milyon 920 bin metreküp su biriktirme hacmine sahip olacak barajın, yıl sonuna kadar bitirilerek, kış aylarından itibaren su tutulmaya başlanması bekleniyor. İnşaatın son durumunu yerinde gören DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, 60 metre yüksekliğinde inşa edilen barajın gövdesindeki çalışmaları denetledi. Eker, "Yeni yüklenici firma ile birlikte projenin seyrinin de hızlanacağını tahmin ediyoruz. Yaz aylarında inşaattaki çalışmalar daha da hızlanacak. Hedefimiz 6 ay içinde barajı tamamlayarak kış aylarında su tutmak" diye konuştu.

Barajın gövde dolgusunun ve dolusavak inşaatının devam ettiğini kaydeden Eker, dipsavak, cebri boru ve vana odası imalatlarına da yakında başlanacağını

Manisa il sınırları içinde inşaatı devam eden en büyük baraj olan Kelebek Barajı tamamlandığında, üreticinin cebine her yıl 13 milyon lira fazladan para girmesi öngörülüyor.