Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Melih Sebastien Durmuş ve yönetim kurulu üyeleri, yakın zamanda göreve atanan İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Şahne’yi makamında ziyaret etti. TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ardından ESBAŞ’a da ziyaret gerçekleştirdi.  ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler’in ağırladığı TÜGİAD Ege Heyeti, ESBAŞ ve ESBAŞ’ın öncülüğünde kurulan Yazılım ve Bilişim Kümelenmesi Derneği (YABİSAK) hakkında da bilgi aldı.

TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Melih Sebastien Durmuş,  kamu kurum ve kuruluşları ile tıpkı sivil toplum kuruluşları ile olduğu gibi yakın temas içinde olmayı önemli bulduklarını söyleyerek ziyaretlerde bulunduklarını ifade etti. Mersin Emniyet Müdürlüğü görevinden İzmir Emniyet Müdürlüğü görevine atanan İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Şahne’yi makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunmak istediklerini söyleyen TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Melih Sebastien Durmuş, “Sayın Emniyet Müdürümüz Mehmet Şahne’ye hem hoş geldin demek hem de desteğimizi sunmak istedik. Kendisine görevinde başarılar diliyoruz” dedi. İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İzmir’in genç iş insanlarının bu nazik ziyaretinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Emniyet olarak STK’lar ile olumlu ilişkiler içinde olmaya önem veriyoruz, bunu sürdüreceğiz” dedi.

Serbest Bölge’nin önemi büyük

TÜGİAD Ege Şubesi heyeti daha sonra ESBAŞ’a da bir ziyaret gerçekleştirdi. ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler’in ağırladığı heyet, hem ESBAŞ hem de ESBAŞ’ın öncülüğünde kurulan Yazılım ve Bilişim Kümelenme Derneği (YABİSAK) hakkında bilgi aldı. ESBAŞ’ın özellikle ihracat konusunda çok ciddi bir imkan sağladığını söyleyen TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Melih Sebastien Durmuş, “Hem ihracat yapan hem ithalata dayalı üretim yapan firmalar için serbest bölgeler büyük imkan sunuyor. Biz de ESBAŞ’a bu ziyareti gerçekleştirerek hem ESBAŞ’ın imkanlarını dinledik hem de ESBAŞ’ın öncülüğünde kurulan YABİSAK hakkında bilgi aldık. Önümüzdeki süreçte hem ESBAŞ ile hem de YABİSAK ile işbirlikleri yapma kararı aldık” diye konuştu. ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güler ise ESBAŞ’ın üreten ve ithalat ihracat yapan firmalara büyük kolaylıklar sağladığını ifade ederek, genç iş insanlarını ESBAŞ’ın imkanlarından yararlanmaya davet etti.