Bir Prusyalı generale göre: 'Savaş silahlı politika, politika ise silahsız savaştır.' Her zaman acılar ve ölümler getirir savaş. 
Rusya devlet başkanı Putin aslında planını gizlemiyor, eski gücünü Rusya göstermeli diye düşünüyor. Şimdilerde Ukrayna'ya yaptığı askeri girişim de bunun kanıtı.
Kendi içinden ayrılan devletlere Nato'nun ve ABD'nin girmesini, yerleşmesini Rusya açısından tehlikeli buluyor olmalı.
Ülkelerin bağımsızlıklarının ve toprak bütünlüklerinin korunması dünya barışının temelidir deniliyor şu sıralar.
İyi de, Irak'ın toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı önemli değil miydi?
'Kitle imha silahları var' yalanıyla niçin Irak'a girdi ve orayı darmadağın etti Amerika ve İngiltere?
İsrail'e destek projesi olan 'Büyük Ortadoğu Projesini' gerçekleştirmek için ABD neden birçok ülkenin sınırlarını ortadan kaldırmaya kalktı?
Ukrayna'nın bağımsızlığı için şimdi kendini paralamaya kalkan ABD için neden bizim ve Irak'ın , daha birçok Müslüman ülkenin bağımsızlığı söz konusu değildi acaba?
Nato ve ABD ile ilişkilerimiz çoğu kez aleyhimize sonuçlanmıştır geriye dönüp baktığımızda. Bu durum 1970 yılından bu yana zaman zaman sayısız örneklerle gündeme gelmektedir.
En son örnek ABD'nin 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin düzenleyicisi olmasıdır.
Bizde darbe planla!.. Ukrayna'daki askeri girişime karşı çık!..
Ukrayna için ayağa kalkan, tehditler savuran ABD'ye Ortadoğu coğrafyasını ortadan kaldırırken  Avrupa Birliği ve ülkeleri de acımasızca katkıda bulunup neden sessiz kaldılar?
Bu sorular sorulmayacak mı?
Dünyada başta Amerika olmak üzere 'Güvenlikçi Politikalar' kapsamında gerçek demokrasiyle yönetilen hiçbir ülke yoktur diyebiliriz.
Şimdi de filler tepişiyor, çimler eziliyor...