Aliağa Amatör Balıkçılık ve Deniz Sporları Derneği (ALDER) üyesi Mustafa Sağlamtürk ve Kemal Mete corci adlı 6 metrelik tekneyle sabahın erken saatlerinde Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon alanında bulunan balıkçı barınağından denize açıldı. Yem olarak sardalya taktıkları oltalarını denize atan amatör balıkçılar, bir süre sonra oltalarına büyük bir orkinos takıldığını fark etti. Oltaya takılan orkinos yakalanmamak için uzun süre su altında mücadele verdi. Balıkçı teknesini yaklaşık 2 buçuk kilometre sürükleyen orkinos 1 buçuk saatte yakalanabildi.

Vatandaşların orkinosla fotoğraf yarışı

Yoğun çabalarla yakalanan orkinos, akşam saatlerinde Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’ndaki balıkçı barınağına getirildi. Burada balıkçılar tarafından güçlükle karaya çıkartılan orkinos, büyüklüğü ile görenleri hayrete düşürdü. Vatandaşlar, ilgi odağı haline gelen orkinosla fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştılar.

 

"Allah her balıkçıya nasip etsin"

Orkinosu bu iş için özel yapılmış olta ile tuttuklarını belirten amatör balıkçı Kemal Mete, “Sabah saat 4’de vira bismillah diyerek avlanmak için denize açıldık. Saat 11 sularında da orkinosu tekneye çektik. Bu orkinosu tekneye çekebilmek için yaklaşık 1 buçuk saat mücadele verdik. Bizim için çok keyifli çok eğlenceli bir av oldu. Allah her balıkçıya böyle bir balık tutmayı nasip etsin” dedi.(İHA)