EGE MECLİSİ - İGC Başkanı Dikmen, 6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Dikmen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Serbesti Gazetesi yazarı Hasan Fehmi Bey'in 6 Nisan 1909 günü İstanbul'da Galata Köprüsü'nün orta yerinde vurularak öldürülmesinden bu yana geçen 109 yılda 100'den fazla gazeteci öldürüldü.

Hasan Tahsin, Sabahattin Ali, Adem Yavuz, Abdi İpekçi, Ümit Kaftancıoğlu, Çetin Emeç, Turan Dursun, Uğur Mumcu, Metin Göktepe, Ahmet Taner Kışlalı, Hırant Dink ve daha nicesi... Onlar özgür düşünceyi ortadan kaldırmak isteyen, kalemden korkan zihniyetin kurbanı oldu.

Yıllarca Basın Şehitleri Günü olarak anılan 6 Nisan son yıllarda Öldürülen Gazeteciler Günü olarak adlandırılıyor.

Hasan Fehmi Bey'den bu yana bu topraklarda özgür düşünceyi savunan, karanlığa karşı mücadele eden kalemler susturulmak isteniyor. Günümüzde onlarca arkadaşımız tutuklu, sadece gazetecilik yaptığı, bu mesleğin gereklerini yerine getirdiği için işten atılanlara her gün onlarcası ekleniyor.

Ama gazeteciler tüm bu baskı ve yıldırmalara rağmen halkın haber alma hakkı için mücadeleye devam ediyor.

Demokrasinin olmazsa olmazı basın ve düşünce özgürlüğü halkın özgürlüğüdür. Öldürülen her gazeteci halkın özgürlüğüne atılan kurşundur. Bu uğurda can veren tüm gazetecileri saygıyla anıyoruz." (İGC Basın Bürosu)