JKore yarımadasından son dakika haberleri geliyor. ABD Deniz Kuvvetleri'nden Ronald Reagan adlı uçak gemisi ile bir Japon savaş gemisi Kore yarımadasının güneyindeki Okinawa çevresindeki sularda şu sıralar tatbikat yapıyor.

 

Japonya askeri yetkilisi, ABD Deniz Kuvvetleri'nden Ronald Reagan adlı uçak gemisi ile bir Japon savaş gemisinin Kore yarımadasının güneyindeki Okinawa çevresindeki sularda tatbikat yaptığını bildirdi.

 

GÖZDAĞI SONRASINDA TATBİKAT

 

Tatbikat, Amerikan B-1 savaş uçaklarının geçtiğimiz günlerde Kore Yarımadası üzerinde uçarak Kuzey Kore yönetimine gözdağı vermesi ve Kuzey Kore ile artan gerginlikler sonrasında geldi. 

 

Japonya Deniz Kuvvetleri, yaptığı açıklamada, Cumartesi günü başlayan Reagan grubuyla yapılan tatbikatın Filipinler ve Tayvan'ı birbirinden ayıran Bashi Kanalı'ndan Japonya'nın güneybatı adasında Kuzey Kore'ye yakın denizleri kapsadığını söyledi. 

 

Açıklamada ayrıca, Japonya'da kurulu 100.000 tonluk Reagan'a ve bir Japon destroyeri olan Shimkaze'nin eşlik ettiği söylendi. 

 

ABD'NİN SAVAŞ PLANI VE KIM JONG-UN'A SUİKAST

 

Kuzey Kore'nin ABD'nin 3. Dünya Savaşı planlarını ele geçirdiği söylenmişti. Konu ile ilgili hem ABD basını hem de Kuzey Kore basını 'gerilimin tırmanacağını' belirtiyor. İddialara göre Kuzey Kore 2015 yılı içerisinde ABD'ye yönelik çeşitli siber saldırılarla birlikte ABD'nin bazı 'çok gizli belgeleri' ele geçirildi ve bu belgelerde ABD'nin 3. Dünya Savaşı planları, Kim Jong un'a karşı suikast planları yer alıyor. (Vatan)