TSK ve ÖSO birlikleri Batı yakasında Raco (kuzey uç)- Şeyh El Hedid (orta kesim)- Cinderez (güney uç) ekseninde ‘hilal’ şeklinde ilerliyor.Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Afrin'e yönelik olarak düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtı 12'nci gününe girdi. TSK, İdlib'de askeri konvoya bombalı araçla saldırı düzenlendiğini, saldırıda bir sivil personelin yaşamını yitirdiği duyururken, bir asker ve bir sivil personelin de yaralandığı açıklandı.

Operasyonda bugüne kadar 649 terör örgütü mensubu etkisiz hâle getirildi"

Mehmetçik ve ÖSO güçleri, Zeytin Dalı Harekâtı’nınn ikinci aşamasında Afrin’e ulaşan hâkim tepeler ve yol üstündeki köylerde kontrolü ele alıyor. Harekâtın 11. gününde stratejik bir tepe alınırken, 23 nokta teröristlerden temizlendi. Harekat kapsamında Afrin’in kuzeydoğusunda Burseya Dağı’nı aldıktan sonra şimdi de Afrin’in batı yakasında ilerlemeye başladı. TSK ve ÖSO birlikleri Batı yakasında Raco (kuzey uç)- Şeyh El Hedid (orta kesim)- Cinderez (güney uç) ekseninde ‘hilal’ şeklinde ilerliyor.

TSK ve ÖSO güçleri, dün üç cepheden Afrin’e doğru ilerlemeye devam etti. Sınır hattından toplar, havadan da savaş uçakları ile YPG hedefleri gece boyunca bombalandı. Bombalama dün de gün boyu sürdü. Havadan ve karadan hedeflerin bombalanması ile birlikte dün sabahkaradan kapsamlı harekât başlatıldı. TSK destekli ÖSO güçleri, tanklar desteğinde ilerleyerek Burseya Afrin’in batısındaki sinyal vericisinin de bulunduğu bi rakımlı tepeyi ele geçirdi. Tepenin ele geçirilmesi ile sınır hattından iç kesimlere doğru mevziler oluşturuldu.

4 kilometre içeride

Sınırdan 4 kilometre içerideki tepenin ele geçirilmesinin ardından TSK unsurları güvenliği sağlamak için mevziler oluşturdu. Nöbet tutan askerler arasında milli piyade tüfeği MPT-76 kullanan Mehmetçik de dikkati çekti. Afrin’in batısında yer alan Raco ilçesinin güneyinde yer alan 915. Tepe’nin tamamında kontrolün sağlandığı açıklandı.

Burseya Dağı’nda mayın temizleme çalışması sürerken harekât bölgeye yakın merkezde yer alan Bafelyun Tepesi çevresine kaydırıldı. Bafelyun Tepesi TSK tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı. Bafelyun tepesinin alınması ile Afrin’e ulaşan önemli bir nokta aşılmış olacak.

Topçu desteği

Hava saldırıları ise Bülbül, Raco ve Şera ilçesi ile çevrelerinde belirli aralıklarla devam etti. Harekât top atışları ile desteklendi. Afrin’e doğru ilerleyen operasyon kollarına karşılık verilmesi üzerine bir çok noktada çatışma yaşandı. Şera ilçesinin Drsane köyü ve çevresindeki YPG hedeflerinin savaş uçakları tarafından bombalanması sonrası köyün birçok noktasında çatışmalar başladı. Keşif uçakları ise bölgedeki hedefleri tespit etmek için gün boyu Afrin semalarında gezdi. Dün öğleden sonra Afrin’in batısındaki Süleyman Halil ve Sati Şaği köyleri TSK destekli ÖSO güçlerinin denetimine geçti.

18 köy kurtarıldı

Racu beldesinin çevresinde ele geçirilen köylerin ve stratejik tepelerin ardından terör örgütünün belde üzerindeki etkisi kırıldı. Harekatın 11. gününde Afrin’in beş beldesinde 18’i köy, biri köy altı yerleşim ve 5’ü stratejik tepe olmak üzere 24 nokta teröristlerden kurtarılmış oldu.

Mehmetçik’in şefkat eli uzandı

‘Zeytin Dalı Harekatı’nda görevli askerler, Afrin’de ele geçirilen bölgelerdeki sivil halka insani yardım ulaştırıyor. Türk askerleri, üşüyen çocuklara montlarını verirken, kumanyasını paylaştığı yöre halkına gıda ve tıbbi malzeme yardımında bulundu.(İHA)