TSK'nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı 47. gününde başarı ile devam ediyor. Şeran beldesi de PYD/PKK’lı teröristlerden temizlendi. Afrin Merkez'e sadece 15 kilometre kaldı. 
Zeytin Dalı Harekâtı’nda 46. gün geride kaldı. Afrin önündeki kritik Cinderes belde merkezinin etrafındaki stratejik noktalar havadan ve karadan bir bir vurulurken TSK ve ÖSO, Afrin’in Harabat Çaranlı, Çaranlı ve Şirkan köylerini de PYD/PKK’lı teröristlerden temizleyerek Şeran belde merkezini de teröristlerden temizledi.ACI HABER GELDİ17 kilometre derinliği ulaşılarak sınır kentlerine yönelik füze menzilinden çıkılan ve 700 kilometrekare alanın kontrol altına alındığı harekâtta, terörden temizlenen noktalardan Afrin merkeze yaklaşık 15 kilometrelik mesafe kaldı. Toplam 2 bin 878 PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ üyesi teröristin temizlendiği harekatta sekiz askerin şehit olduğu çatışmada yaralanan Uzman Onbaşı Fuat Demir (24) dün tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.147 NOKTA TEMİZLENDİZeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve ÖSO, Afrin’in kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Harabat Çaranlı, Çaranlı ve Şirkan köylerini terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ’tan kurtardı. Çevresindeki köy ve stratejik noktaların alınmasıyla TSK ve ÖSO güçleri Şeran belde merkezini de hedefine aldı. Çatışmaların ardından Şeran Beldesi de dün öğle saatlerinde terör unsurlarından arındırıldı. Böylece Meydanköy Barajı’nın yakınındaki Şeran belde merkezi de terörden arındırılmış oldu.Afrin, bir ilçe merkezi ve Raco, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere altı belde merkezinden oluşuyor. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekâtın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ’ın işgalindeki Afrin’de 4’ü belde merkezi olmak üzere toplam 147 bölgeyi kontrol altına aldı.
17 KM DERİNLİK
Zorlu kış koşullarına ve arazi yapısına karşın başarıyla sürdürülen harekatta önüne çıkan engelleri tek tek aşan TSK ve ÖSO, Türkiye sınırından itibaren 17 kilometre derinliğe ulaştı. Bu derinliğe ulaşılması ile birlikte teröristlerin Kilis ile Hatay’ın ilçelerini hedef alan roket saldırıları sonlandırılmış oldu.Terör örgütü PYD/PKK’nın, Afrin kent merkezi kadar önemli gördüğü, TSK ve ÖSO tarafından kuşatılan Cinderes beldesi yakınlarındaki hedefler de ateş altına alındı. Öte yandan terör örgütünün Cinderes’e 2 bin kişilik silahlı güç ve mühimmat gönderdiği öğrenildi.
SİVİLLERİ CANLI KALKAN OLARAK KULLANMAK İÇİN...
Yerel kaynaklar, PYD/PKK’lı teröristlerin Cinderes’teki sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak amacıyla Afrin kent merkezine naklettiği bilgisini verdi. Yerel kaynaklar, terör örgütünün Cinderes çevresine mayın, belde merkezine de el yapımı patlayıcı tuzaklar kurduğunu da ifade etti.TSK ve ÖSO güçlerinin operasyonlarıyla Afrin ile ana otoyol irtibatı da kesilen Cinderes’e açılan tali yolların da TSK ve ÖSO’nun gözetiminde olduğunu belirten kaynaklar, PYD/PKK’nın belde merkezinde tuzaklar ve belirli sayıda terörist ile mukavemet göstereceğini belirtti.Güvenlik birimleri, burada yaşayan ve terör örgütü tarafından zorla tutulan sivillerin zarar görmemesi için “meskun mahal” operasyonu tecrübesi olan JÖH, PÖH ve özel birlikler tarafından beldenin teröristlerden arındırılacağını bildirdi.
3 KÖY DAHA KURTARILDI
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’e bağlı Tal Hamo, Matinli ve Katma köyleri de teröristlerden temizlendi. TSK ve ÖSO unsurları, kontrolü ele geçirdikleri köylerde tuzaklanan patlayıcıları imha etmek için çalışma başlattı.TSK: 2 bin 878 terörist öldürüldüGenelkurmay Başkanlığı dün sabah yaptığı bilgilendirmede, Mehmetçik ve ÖSO’nun başarıyla sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı’nda önceki gün 77 olmak üzere toplam 2 bin 878 PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ’li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.Mehmetçik o tepedeki terörist inlerine girdiZeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 1 Mart’ta Raco beldesindeki Keltepe’de sekiz askerin şehit olduğu çatışmada teröristlerin saklandığı metrelerce uzunluktaki tünellere, Jandarma Özel Harekât ekipleri operasyon düzenledi.Raco beldesine yönelik sürdürülen operasyonda, 1 Mart’ta, Keltepe’de sisli ve yağmurlu havayı fırsat bilen PYD/YPG’li teröristler, gizlendikleri tünellerden sızarak askerlere saldırdı. Mehmetçik’in anında karşılık vermesi sonucu saatler süren çatışmada sayıları 100’ü aşan terörist etkisiz hale getirildi.Teröristlerin temizlenmesinin ardından Keltepe bölgesinde arama-tarama faaliyeti gerçekleştiren güvenlik güçleri, hain saldırının yapıldığı tünellere de operasyon düzenledi. Tünellere giren özel birlikler, burada mühimmat ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirdi.Özel timler, tünelde teröristlerin sözde sorumluları için yapılan özel oda ile karşılaştı. Odadaki televizyon, soba ve yaşam malzemesi dikkat çekti. Öte yandan teröristlerin hain saldırı öncesi kullandığı mühimmatı bölgeye plastik bidonlarla taşıdığı ortaya çıktı.Örgütten ‘Cesetleri saklayın’ talimatıTerör örgütünün tabanını kaybetmemek için algı operasyonunu sürdürdüğü, öldürülen teröristlerin cesetlerinin saklanması için talimat verdiği ortaya çıktı. Güvenlik güçlerinin ele geçirilen noktalardaki arama-tarama faaliyetlerinde; kuyu, kümes ve buzdolaplarının içinde terörist cesetlerinin bulunması, terör örgütünün kayıplarını gizlemeye çalıştığını ortaya koydu. Terör örgütünün sözde yöneticilerinin, ayrıca silahlı unsurlarının kayıpları konusunda telsizlerden bilgi vermesini yasaklayıp örgütte çözülmeleri önlemeyi amaçladığı belirtildi. Kaynak: Zeytin Dalı'nda 47. gün! Sadece 15 km kaldı... (Habertürk)