Raco yolunda 8 askerin şehit düştüğü tepe de ele geçirildi...

TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeybatısında 3 köyü teröristlerden temizleyerek, Raco belde merkezinin girişine ulaştı. Dünkü çatışmalarda 8 askerin şehit düştüğü 1083 rakımlı tepe de ele geçirildi

Milli Savunma Bakanı açıkladı: 41'i TSK mensubu 157 şehidimiz var

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Zeytin Dalı Harakatı ile ilgili olarak "Maalesef 41 Türk Silahlı Kuvvetlerimizden, 116 ÖSO mensubu olmak üzere toplam 157 şehidimiz vardır" dedi.

Afrin'in teröristlerden temizlenmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ve ÖSO birliklerinin de katıldığı Zeytin Dalı harekâtı kapsamında Raco beldesine yönelik operasyonun sabah saatlerinden itibaren başladığı belirtildi. 

Afrin'in teröristlerden temizlenmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ve ÖSO birliklerinin de katıldığı Zeytin Dalı harekâtı kapsamında Raco beldesine yönelik operasyonun sabah saatlerinden itibaren başladığı belirtildi. DHA'nın haberine göre saat 11.20'de Raco'ya girildi. Kent merkezinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

SABAH namazından sonra operasyon için harekete geçen ÖSO birliklerinin Raco çevresindeki 2 köyü aldığı belirtildi. ÖSO birliklerinin Raco'ya ilerleyişi  DHA tarafından görüntülendi.

DHA saat 11.20'de Raco'ya girildiğini ve şiddetli çatışmaların yaşandığını duyurdu.

Afrin harekatı kapsamında bugüne kadar bölgenin yüzde 25'i teröristlerden temizlendi. Raco, Şeyh El Hadid ve Cinderes’i güney, güneybatı ve batıdan kuşatan birliklerin merkeze 1-1.5 kilometre uzaklıkta oldukları belirtiliyordu.

Raco ve Cinderes kuşatmalarından sonra başlaması planlanan meskûn mahal operasyonlarında, sivillerin zarar görmemesi için bölüm bölüm ilerlenecek. Teröristlerin meskûn mahallerde kırsaldakinden çok daha farklı ve tehlikeli patlayıcı tuzaklar kuracağı değerlendiriliyor.

RACO'YA SEVKIYAT

İHA'nın haberine göre TSK ve ÖSO'nun Suriye’nin Afrin bölgesindeki operasyonları devam ederken, belirli noktalara askeri sevkıyat sürüyor. Çevre illerden gelen çok sayıda mayına dayanaklı kirpi tipi araç ve JÖH personeli Gülbaba Hudut Taburunda toplandı.

Sabah saatlerinde ise Afrin kırsalında ve köylerde görev yapacak olan JÖH birliği Suriye’ye uğurlandı.

Diğer yandan, ÖSO birliklerinin Afrin’in iç kesimlerine ilerleyişi sürerken, yer yer sıcak çatışmaların da yaşandığı öğrenildi.

DÜN 73 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2295 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.(DHA/İHA)