Tire Paşa Mahallesi muhtarlığı önünde gerçekleşen Ak Parti İzmir İl Başkanlığı’nın Gönül Sofrası iftarına Tireliler yoğun ilgi gösterdi. Mehteran takımının çaldığı İzmir Marşı ise geceye damgasını vurdu. Mehteran Takımı ile birlikte Ak Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İl ve ilçe yöneticileri ile Tireliler de marşa coşkuyla eşlik etti.

 

İftar programında kısa bir konuşma yapan Ak Parti Tire İlçe Başkanı Selman İçelli, ilçede birlik beraberliği sağladıklarını belirterek, “Bütün eski ilçe başkanlarımız, eski yönetim kurulu üyelerimiz, partili partisiz herkes burada, biz bu birliktelikten büyük gurur duyuyoruz. İnşallah 24 Haziran’da da bu birlikteliğin meyvesini alacağız” dedi.

DEĞERLERİMİZ ORTAK SOFRAMIZ DA ORTAK OLMALI

İftar sonrasında Tirelilere hitap eden Ak Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise Gönül Sofrası iftarlarının amacını açıkladı. Şengül, bu etkinlikle hangi görüşten olursa olsun herkesi bir sofra etrafında birleştirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Buradaki amacımız gerçekten aynı mahallelerde aynı sokaklarda aynı apartmanlarda yaşıyoruz. İftarları, bayramları yaşıyoruz ama bazen bu birlik ve beraberliğimizi aynı masada aynı ekmeği paylaşarak gösteremiyoruz. Biz bu gönül sofralarında buna vesile olmak istedik. Bu süreçte de bizim birlik beraberliğimiz artsın. Komşuluk ilişkilerimiz artsın” diye konuştu.

 

TÜRKİYE İLE İLGİLİ BEKLENTİLERİMİZ DE ORTAK

Yaşanmakta olan seçim sürecine de vurgu yapan İl Başkanı Şengül, “İnşallah önümüzdeki süreçle ilgili de hangi siyasi görüşten, hangi düşünceden, hangi yaşam tarzından olursa olsun, hangi farklı düşüncelere sahip olursa olsun. Bizim ortak değerlerimiz var, ülkemiz adına ortak beklentilerimiz var. Önümüzdeki süreç içerisinde daha güçlü daha müreffeh bir Türkiye için Allah birlik beraberliğimizi bozmasın. Tiremizi seviyoruz, Tire’ye geçmişte hizmetlerimiz oldu, gelecekte de ciddi hizmetler yapmak istiyoruz” dedi.

BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZ DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin bağımsızlık savaşının 1923’te bitmediğini de ifade eden Aydın Şengül, “Benim vatandaşım neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Ülke olarak bağımsızlık mücadelemiz devam ediyor. Benim vatandaşın dünyada olup bitenin, etrafında olup bitenin ne olduğunun farkındadır. Bizler bu siyaseti yaparken sadece ülkemiz için değil, bu coğrafyada gözü kulağı bizde olan tüm mazlumların umudunu yeşertmek, sesi kulağı olmak için mücadele ediyoruz. Allah çıktığımız bu yolda birlik beraberliğimizi bozmasın, dostluğumuzu, sevgimizi arttırsın. Kutuplaştırmasın, ayrıştırmasın. En sonunda elini vicdanına koyup en doğru kararı benim milletim, benim vatandaşım verecektir” dedi.

 

İFTARDAN SONRA EV VE KAHVE ZİYARETLERİ

Başkan Şengül, iftardan sonra da Tire’de ev ve kahve ziyaretleri gerçekleştirerek, vatandaşların sorunlarını dinledi. (AK Parti İzmir İl Başkanlığı Basın Bürosu)