EGE MECLİSİ - İGC Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu ve Genel Sekreter Kenan Çimen ile görüşen Lassig ve Grabarec, iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirilmesi için çalıştıklarını anlattı.

 

İzmir'de göreve geldiğinden bu yana “kendimi çok iyi hissediyorum” diyen Federal Almanya Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig, “İnsanlar çok açık ve yüzleri batıya dönük. Bu şehrin çok zengin tarihi ve doğası var. Ekonomik olarak kendini ispatlamış bir kent. İzmir beni çok etkiledi” dedi.

Son dönemde Almanya ile Türkiye arasında bazı gerginlikler yaşandığını buna karşın İzmir Başkonsolosluğu olarak iki ülke arasındaki sıcak ilişkileri geliştirmek istediklerini anlatan Lassig, “Biz burada ekonomik, kültürel anlamda işbirliği yapmak sivil toplum örgütleriyle bağımızı güçlendirmek istiyoruz. Son dönem ülkeler arasındaki gerilimli ortam biraz rahatladı. Bundan dolayı gelen ve giden ziyaretçilerin sayısının artacağını tahmin ediyorum. Bu bölgeye gelen basın mensupları ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin ilişki içinde olmasını sağlayabiliriz. Gelen basın gruplarının iletişimini bizler sağlayabiliriz. Kültürel, ekonomik ve siyasal alanda düzenlediğimiz etkinliklerimizi siz basın mensupları ile paylaşabiliriz” diye konuştu.

 

Medyaya çok değer veriyoruz

Almanya ile ilgili haber yapan gazetecilere her zaman destek vermeye hazır olduklarını anlatan Lassig, “Basının sorumlulukları var. Yanlış olan bir başlık o kadar çok yayılabiliyor ki bir süre sonra inandırıcı olmaya başlıyor. İçerik olarak doğru olmayan şeyler basında yer alabiliyor. Her iki ülkede her ne kadar sıkı bağları olsa da bence birbirimizi çok iyi tanımıyoruz. Bu yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için bizler doğru bilgiyi vermeye her zaman hazırız. Almanya'daki herhangi bir konuda bilgi sahibi olmak isteyen gazetecilere en doğru şekilde yardımcı olabiliriz. Medyaya çok değer veriyoruz” diye konuştu.

İGC Başkanı Misket Dikmen de, ziyaretlerinden dolayı Başkonsolos Lassig'e teşekkür ederek, iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesinin çok önemli olduğunu belirtti. Bu kapsamda basın mensupları olarak üzerine düşen görevi yerine getireceklerini kaydeden Dikmen, şunları vurguladı:

“İlişkilerin güçlenmesi anlamında İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu kapsamda Federal Almanya Cumhuriyeti Başkonsolosluğu ile sosyal, kültürel ve ekonomik alandaki çalışmalarının halka duyurulmasında aracılık yapabiliriz” dedi.

Dikmen ayrıca Başkonsolos Lassig'in “Kentten haber almak için hangi gazeteleri almayız?” sorusu üzerine İzmir'de günlük yayın yapan tüm gazetelerin özgür, bağımsız ve hızlı habercilik yaptığını belirterek, “İzmir'deki yerel medya Türkiye'ye örnek habercilik yapıyor. Hepsini gönül rahatlığıyla alıp gündeme dair bilgi sahibi olabilirsiniz” dedi.

 

Başkonsolos Lassig, ziyaretin sonunda İGC Başkanı Misket Dikmen'e kalem armağan etti.