Ne var ki, bölgenin coğrafi koşulları gelişim ve değişime mükemmel bir zemin olabilecek nitelikte. Bunun uzun zamandır farkında olan gayrimenkul yatırımcıları ve proje sahipleri, Gölbaşı’nda gerçekleştirilebilecek lüks yaşam alanı projeleri üzerinde çalışıyorlardı.

 Geçtiğimiz sene üzerinde çalışılan projelerden bir tanesi hayata geçmeye başlamıştı. Gölbaşı’nda gittikçe gelişen ulaşım, merkezileşme ve aktif yaşam alanı ile birlikte lüks alanlar ve sitelerin de oluşturulmasını sağlayan bu yeni proje ile birlikte, Ankara’nın yeni bir ucunda yeni bir şehir merkezi inşa etmenin temelli atılıyor olabilir.

Nüfusu arttıkça ve özellikle dışarıdan göç aldıkça şehir merkezlerinden dışarıya doğru genişlemeye başlayan Ankara’nın genişlediği bölgelerden bir tanesi de Gölbaşı Bölgesi oldu. Eryaman ve Bağlıca ilçelerinin tam olarak ters istikametinde yer alan ve şehrin bir diğer ucunu temsil eden Gölbaşı, çoğu bakımsız ve dayanaksız binalar ile dolu olduğundan dolayı ve bölgede genç konut sayısının az olmasından dolayı bölge görece düşük emlak konut değerlerine sahipti. Ne var ki yeni Kuğu Gölü Villaları ile Gölbaşı’nda yenilenmenin ilk adımları atılıyor gibi görünüyor.

Kent dışında kalan bölgeler üzerinde gerçekleştirilen ilk çalışmaların sıklıkla apartman dairesi olduğu gözetildiğinde, bu villa projesinin son derece ilgi çekici olduğunu ve hitap ettiği kitleyi kısa süre içerisinde etkileyeceğini belirten uzmanlar, diğer emlak konut yatırımcılarını da bölge üzerinde yeni projeler üretmeye davet ediyor.

 Bölgede şu an Kuğu Gölü Villaları 5+1 odalı villalar olarak tasarlandı. Villalar aynı zamanda bodrum katına sahip olduğundan dolayı ayrıcalıklı yapılar olarak değerlendirildi. Villaların ortalama büyüklüğü 530 metrekare olarak belirtiliyor. Bölgede yapılan bu proje KLC İnşaat tarafından gerçekleştirilmiş.

Ankara satılık dairearayışlarınız, özellikle spesifik ilçelerdeki emlak konut fırsatlarını bulmak istiyorsanız size oldukça yararlı olabilir. Flatfy emlak arama motoru, konum filtreleme özelliği sayesinde size tam olarak istediğiniz noktadaki fırsatları gösterdiğinden dolayı size zaman kazandırabilir!

 

Bursa’da Kaçak Yapılaşmaya İzin Yok!

 

Son dönemlerde ne yazık ki artış gösteren çarpık ve kaçak yapılaşma, hem bu yapılarda yaşamını sürdüren kişilerin hem de çevre bölgelerde konut sahibi olan kişilerin can ve malını tehlikeye atıyor. Bu duruma Türkiye’nin her bölgesinde belediyeler müdahale etmeye çoktan başladı. Bu kapsamda Bursa’nın Yıldırım Belediyesinde de çeşitli çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda başlayan kaçak yapıların yıkılması çalışmalarına tam gaz devam eden belediye, bölgedeki kaçak yapıların temizlenmesinin hem can hem mal sağlığı açısından oldukça önemli sonuçlar doğuracağını açıkladı.

Kaçak yapılaşma yalnızca Bursa’da değil, Türkiye’nin pek çok noktasında karşılaşılan problemlerden bir tanesi. Kaçak yapılaşmanın çok olduğu bölgelerin emlak konut değerlerinin düşmesinden dolayı, kaçak yapılaşma oluşan bölgelerde yeni yatırımlarında azaldığını, dolayısıyla bölgenin kendi haline terk edildiğini söylemek mümkün. Yeni yapılaşmalara yer açılması ile birlikte artık Bursa Yıldırım Belediyesi bölgesi etrafındaki mahallelerin de emlak konut değerlerinde artış gözlemlenmesi bekleniyor. Yaşanacak bu artış ile birlikte bölgede yeni emlak konut projelerinin yükselmesi an meselesi olabilir.

Yeni yapılacak projeler ile birlikte bölgedeki konut çeşitliliğinin ve sayısının da artması bekleniyor. Bu kapsamda bölgede gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen herkes, Flatfy Bursa satılık daire aramaları ile Türkiye’nin ünlü emlak arama motoru Flatfy üzerinden güvenli emlak konut ilanlarını inceleyebilir ve ilan sahipleri ile hızlı bir şekilde iletişime geçebilir.