Barcelona'nın milli futbolcusu Arda Turan, NTV Spor'da yayınlanan "%100 Futbol" programında Güntekin Onay ve Rıdvan Dilmen'in sorularını yanıtladı, önemli açıklamalarda bulundu.

Arda Turan'ın başlıca açıklamaları şöyle:

"Barcelona'ya gelmişken, hayatımdaki hiçbir şeyi eksik etmeyeyim diye daha iyi, daha düzenli çalışıyorum. İlk yıla göre daha iyiyim. İlk geldiğimde 6 ay oynamamak büyük zorluk. Benim hayatımın hiçbir döneminde 6 ay oynamadığım olmadı. Barcelona her şeyiyle dünyanın en büyük kulübü. Hocasıyla, antrenman şekliyle, sosyal projeleriyle, takımıyla. Keşke buralara gelme fırsatım 20 yaşlarında olsaydım. Burası dışarıdan bakıldığı gibi "Tiki-taka oynuyorlar, ne güzel" gibi bir durum yok. Bu takımın önemli bir parçası olduğumu hissediyorum. Bunun keyfini çıkartmaya çalışıyorum."

"Gerçekten Türkiye Cumhuriyeti'ne hizmet ettiğimiz düşünüyorum. Barcelona'nın Türkçe sayfası var. Bayram mesajı yayınlıyorlar. Ben her yerde milli takım formamı almış bir sürü taraftar görüyorum. Ben Barcelona'ya ilk gittiğimde İspanyollar beni 5'e 2'lerine çağırdılar. Ben buraya zaten saygı duyulan biri olarak geldim. Camp Nou'da şampiyonluk yaşayan bir oyuncu olarak gelmiştim."

"İnsanlar Arda topu alsın gitsin istiyorlar. Burada öyle bir şey yok. Ne kadar çok pas yaparsak rakibin düzeni bozuluyor. Bu bir sistemdir. Bunu sabırla, her saniyede çok fazla pas yaparak. Barcelona böyle oynuyor, biz de bunun bir parçası olmak zorundayız. Leo Messi dışında, o başka bir oyuncu. Özel bir oyuncu. Her zaman özel çalışıyor. O futbol topunu seviyor. Benim gördüğüm gelmiş geçmiş en iyi oyuncu. Tabii ki egosu var saha içinde. Messi insani olarak, profesyonel futbolcu olarak çok özel bir insan. Bana her zaman yardımcı oluyor."

"Türkiye ile en büyük fark bu. Doğrular skora göre değişmiyor. Bazen olmayabilir ama doğruysa doğrudur. Neden kamp var? Kamp dediğiniz şey nedir hocam? Ben maç 7'de ise 5'te evden çıkıyorum. Biz kendi oyunumuzu oynarsak, bizi durdurabilecek bir takım yok."

"Bu sezona her açıdan çok iyi hazırlandım. Orta sahada da başlasaydım aynı tempoda gidebilirdim. Önde oynayınca daha çok öne çıktım. Bir de Leo Messi'ye yakın olmak büyük avantaj. Sorumluluk aldım, bunun da karşılığını aldım. Neymar dünyanın en özel oyuncusu. Gol atmak, asist yapmak iyi geliyor insana... Iniesta 3-4 gol atıyor sezonda, önündeki 40 atıyor."

Milli Takım konusu

"Öğlen uykusundaydım, telefon 50 kere çalınınca, 'Allah korusun ya biri öldü ya da milli takıma çağrılmadım' dedim. Şaşırdım mı? Açıkçası futbolun içerisinde böyle şeyler var? Ben orada olmasam da o takımın kaptanıyım. Bunun için o zaman konuşmadım. Maçlardan sonra 'hesap sorma' diye bir şey söylemiştim. Ben asla Türk halkına ve Türk milletine bunu söylemedim. Beni ıslıkladılar ama onlar benim baş tacım. Galatasaray taraftarı da ıslıkladı ama birbirimizi çok seviyoruz."

"Ben hayatım boyunca kimseyle prim, para pazarlığı yapmadım, yapmam da. Ben takım arkadaşlarımı bilgilendirme amacıyla, bunları öğrenmek ve sormak mecburiyetindeyim onlara söylemek için... Biz prim için oynayan oyuncular olabilir miyiz? Biz hayatımız boyunca, parayla primle pazarlık yapma gibi bir şey olmadı. Bunlar iftiradır. Ben bunları kaldırabiliyorum. O çocukların parayla pulla işleri olmadı. Hocamın (Fatih Terim) emeğine saygım var, ama biz onun emeğine dünyanın her yerinde aslan gibi oynayarak karşılık verdik. Altı ay oynamama sürecim var. Hocam bunu da ifade etti. Ben Barcelona'ya gitmeden önce bile hocama (Fatih Terim) sordum."

"Ben onun için fedakarlık yaptım. Letonya maçımdaki kramponuma bakarsanız, yırtıktır. Bizler her şartta ülkesi için fedakarlık yapmış oyuncularız. Sonsuz şeref sahibi benim gönlümde Allah'tır. Biz onun evladı yaşındayız. Bizim ne zaman kulağımızı çekmiş de biz gerekeni yapmamışız hayatımız boyunca. Bizi bu günlerde bu şekilde göstermek gerçekten iyi değil. Biz onun evladı yaşındayız. Biz asla böyle şeyler yapmadık. Ben hata yapmışımdır. Ama asla yanlış yapmamaışımdır. Takımıma zarar verecek, bilerek oynamama falan... Biz hocamızın evladı yaşındayız. Biz paracı, primci insanlar değiliz. İrlandalı kafayı atmasa, biz doğru mu davranmış olacaktık. Biz paracı, primci insanlar değiliz, asla da pazarlığını yapmadık. Türk halkı bunu böyle bilsin. Milli takım bir ailedir."

"Bu lafları kimse kaldıramaz"

"Hoca bizi yüz kere, bin kere milli takıma çağırmayabilir. Ama ben bir şey yapıyorsam arkadaşlarıma yardım etmek için... Bir tartışma, bir çözüm aranacak olay varsa yüz yüze olur. Hatalar yapmış mıyımdır? Bin kere yüz kere... Ama kötü niyetli hatalar kesinlikle. Kavga her gün olur. Kavga etmeyen takım mı olru? Biz başarılıyız. 15 maç yenilmeyip Avrupa Şampiyonası'na gidip yenilebilirsin de... Biz saha içindeki sorunlara bakalım. Saha içindeki sorunlar bensem, 100 yıl boyunca burada oturmaya razıyım. Biz saha dışı sebeplerle konuşa konuşa... Saha dışı sebepler nedir ya?"

"Ben 11 yaşından beri milli takım formasını taşıyorum şerefimle, onurumla. Bundan sonra da taşımazsam yine şerefimle, onurumla... O günden sonra hiç konuşmadık. Ben bize söylenen cümleler karşısında bunları söylemek zorundayım. Ben bugüne kadar para, prim konuşmadım. Bu lafları kimse kaldıramaz." (internethaber)