EGE MECLİSİ-Sözcü Gazetesi yazarı Can Ataklı'dan Muharrem İnce'ye İzmir önerisi geldi. Ataklı gazetesinde bugün yayınlanan yazısında Muharrem İnce'ye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı önerisi yaptı. Ataklı; "İnce anlık bir popülariteyi genel başkanlıkla taçlandırmak yerine örneğin 5 yıl başarı ile sürdüreceği bir yerel yönetim fırsatını değerlendirebilir. İstanbul riskli olabilir ama İzmir'de seçilebilir" dedi...

 

İşte Can Ataklı'nın o yazısı...

MUHARREM İNCE İZMİR'İ DÜŞÜNMELİ

Cumhurbaşkanlığı olmayınca parti genel başkanlığına soyunan Muharrem İnce'ninkazanma şansının daha az olduğunu görmek gerek.

İnce “asla kazanamaz” diyemem ama en azından hızla toplanacak bir kurultaydan genel başkan olarak çıkması çok zor görünüyor.

CHP tabanına baktığımda, İnce'nin arkasındaki “yoğun halk desteği” artık yok. Olsa bile 10 gün önceki gibi değil bu destek.

Çünkü İnce geniş kitleleri müthiş bir hayal kırıklığına uğrattı.

Eğer seçim gecesi, YSK'nın önüne gitmese bile ortaya çıksaydı, seçimi dakika dakika izleseydi arkasındaki partili/partisiz halk desteği sürerdi.

Oysa şimdi bu destek yok.

Böyle gider ve İnce kurultayı toplayamazsa veya toplasa bile kazanamazsa siyasi hayatı biter.

Bana göre yaşı ileri değil.

İnce anlık bir popülariteyi genel başkanlıkla taçlandırmak yerine örneğin 5 yıl başarı ile sürdüreceği bir yerel yönetim fırsatını değerlendirebilir.

İstanbul riskli olabilir ama İzmir'de seçilebilir.

Orada hem siyaseten pişmek hem de 5 yıl boyunca genel siyaset için plan program hazırlamak mümkün olur.